Hlavní obsah

Slovenský reprezentant Bartek přestoupil z Pardubic do Liberce

Slovenský reprezentační útočník Martin Bartek přestoupil z Pardubic do Liberce. S Bílými Tygry se dvaatřicetiletý hokejista, který nechybí v nominaci na mistrovství světa, domluvil na tříleté smlouvě. Severočeský klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Bartek v dresu Pardubic (vpravo).

Článek

V Pardubicích působil Bartek tři roky a loni s nimi získal mistrovský titul. V uplynulé sezóně si připsal v 55 utkáních včetně play off 46 bodů za 25 branek a 21 asistencí.

"Je typem útočníka, který je velmi rychlý, důrazný a přesný v zakončení. Umí se prosadit v klíčových momentech zápasů a strhnout ostatní. Navíc není jen čistokrevným střelcem, ale velmi dobře dokáže připravit i šance spoluhráčům," řekl generální manažer Ctibor Jech na adresu první posily Liberce, který uhájil účast v extralize až v baráži.

Odchovanec Zvolenu, který v české extralize působil také krátce ve Zlíně, má za sebou angažmá v zámořských juniorských a nižších soutěžích, ve finské Raumě, ruském Novokuzněcku, ve švédském Leksandu a v Německu v Duisburgu, Essenu, Kasselu a Kolíně nad Rýnem.

"Hráč podobného ražení nám tu chyběl a věřím, že svými výkony i zkušenostmi pomůže týmu zvýšit produktivitu a agresivitu v útoku. Bartekova produktivita by nám měla pomoci při návratu na pozice, kde se Bílí Tygři s výjimkou uplynulé sezóny vždy pohybovali," doplnil Jech. Bartek v české extralize zaznamenal ve 155 utkáních 146 bodů za 67 tref a 79 přihrávek.

Reklama

Související témata: