Hlavní obsah

Kalous je novým trenérem hokejistů Třince, zadní řady Ocelářů vyztuží reprezentant Linhart

Třinec

Novým trenérem hokejistů Třince byl ve středu potvrzen Jiří Kalous, jenž naposledy působil jako asistent v týmu Lva Praha. Nahradil Josefa Turka, který u mužstva skončil navzdory čtvrtému místu v extralize. Vedení Ocelářů odtajnilo i novou defenzivní posilu, stal se jí reprezentační obránce Tomáš Linhart. Exzlínský bek se domluvil se Slezany na víceleté smlouvě. Informovaly o tom oficiální internetové stránky třineckého klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Kouč Jiří Kalous ještě v dobách svého působení na střídačce Liberce.

Článek

Oceláři oznámili Kalousův příchod už 10. dubna na svém facebookovém profilu, ale vzápětí zprávu o dohodě stáhli. Pro osmačtyřicetiletého trenéra je ambiciózní slezský klub po Slavii Praha a Liberci třetím extraligovým působištěm. Ve Slavii byl asistentem trenéra Vladimíra Růžička, v podještědském celku byl od roku 2009 tři sezóny hlavním koučem.

Následně zamířil do týmu českého nováčka KHL Lva Praha po boku Josefa Jandače. Po jeho odvolání na konci října dočasně vedl mužstvo jako hlavní trenér a od začátku listopadu byl opět asistentem nového kouče Václava Sýkory. V lednu pak Kalous u týmu skončil.

Třinec v této sezóně vylepšil o šest pozic loňské umístění, přesto vedení klubu propustilo trenérskou dvojici Josef Turek - Pavel Janků.

Novou posilou se stal Linhart

Třinecký dres oblékne v příští sezóně Tomáš Linhart. Devětadvacetiletý bek, který strávil ve Zlíně uplynulých pět sezón, se ve slezském klubu domluvil na víceletém kontraktu. V uplynulém ročníku při cestě za stříbrem nasbíral v 67 zápasech včetně play off 29 bodů za pět branek a 24 asistencí.

V extralize předtím hrál v Pardubicích, s kterými získal v roce 2005 titul. V nejvyšší soutěži nasbíral celkem 96 bodů za 30 tref a 66 přihrávek v 524 duelech. Na Českých hrách v Brně se ucházel o nominaci na mistrovství světa, kam se nakonec nedostal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články