Hlavní obsah

Liberec získal Valského z Kladna, čeká na rozhodnutí Nedvěda

Útočné řady hokejistů Liberce posílí v příští sezoně Jakub Valský. Klub podepsal se čtyřiadvacetiletým kladenským odchovancem tříletou smlouvu. V týmu Bílých Tygrů končí obránci Jiří Moravec s Davidem Štichem, s kterými se vedení nedohodlo na novém kontraktu, a také útočníci Lukáš Vantuch a Slovák Peter Galamboš.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Jakub Valský (vlevo) ještě v kladenském dresu v souboji s třineckým Ctiradem Ovčačíkem

Článek

S dalšími čtyřmi hráči budou Severočeši jednat a rovněž čekají, jak se rozhodne kapitán Petr Nedvěd. Jednačtyřicetiletý útočník zatím v klubu neoznámil, zda bude pokračovat v kariéře. Smlouva vypršela i brankáři Tomáši Vošvrdovi, útočníkům Radku Dudovi, Jaroslavu Kudrnovi a Petru Kicovi, u kterých vedení letošního účastníka baráže další spolupráci zvažuje.

Valský hrál až dosud v extralize pouze za Kladno, nabídku Rytířů na nový kontrakt ale odmítl. "Prezentuje se rychlým pohybem, velkou bojovností, tahem na branku a důrazem v zakončení. To jsou věci, které nám v minulé sezoně v projevu týmu chyběly," uvedl generální manažer Ctibor Jech.

Právě Valský Kladno bodově táhl po odchodu hvězd z NHL po skončení výluky v zámoří. "Výrazně na sebe upozornil. Jeho výkony sledujeme už delší čas," uvedl Jech.

Valský odehrál v uplynulé extraligové sezóně v základní části 34 zápasů s bilancí 10 gólů a šest asistencí. V play off přidal tři branky.

Reklama

Související témata: