Hlavní obsah

Prusek dochytá ročník ve Znojmě

PRAHA

Hokejový gólman Martin Prusek dochytá sezónu ve Znojmě. Vítkovice jej ve středu s jihomoravským klubem vyměnily do konce ročníku za obránce Pavla Mojžíše a Aleše Křetínského. Potvrdil to generální manažer Vítkovic Aleš Pavlík. Prusek už ve Znojmě odchytal dva zápasy, ale při jeho premiéře v Pardubicích jej po polovině zápasu a čtyřech inkasovaných gólech trenéři vystřídali.

Foto: ČTK

Martin Prusek

Článek

Původně jej Znojmo získalo výměnou za Křetínského, který už v novém klubu rovněž stihl dva zápasy, dnes ale přidalo ještě Mojžíše. Vítkovice mají nedostatek obránců, na marodce je i největší hvězda ostravských zadních řad Pavel Kubina.

"Zvažovali jsme to ze všech možných stran," řekl Pavlík. Riziko zranění nebo pokles formy momentální brankářské jedničky Marka Pince si přitom nepřipouští. "Prostě jsme se tak rozhodli. Potřebovali jsme zkvalitnit obranné řady, Znojmu zase chybí dobrý gólman. Může to být prospěšné řešení pro obě strany," mínil Pavlík s přesvědčením, že Pinc ve zbytku sezóny zvládne roli jedničky.

Pruskův návrat do extraligy se po dobu výluky v zámořské NHL stočil nečekaným směrem. Místo mateřských Vítkovic dokončí sezónu ve Znojmě. Devětadvacetiletý gólman Ottawy Senators je dalším ze známých borců severoamerické ligy, který se stal obětí hráčské výměny.

Po oslnivém začátku sezóny jeho pozici ublížily zdravotní problémy i výkyvy formy. Prusek často laboroval se zraněními a později ho z branky vytlačil Pinc. Ten se příležitosti zhostil natolik, že ho reprezentační trenéři v prosinci povolali na Rosno Cup do Moskvy.

Znojmo poslalo do Ostravy na revanš dva obránce, kteří však nepatřili k nepostradatelným mužům sestavy Orlů. Třicetiletý Křetínský má letos na kontě 36 duelů s gólem a šesti přihrávkami, sedmadvacetiletý Mojžíš sehrál 34 utkání a připsal si tři asistence. "Věříme, že budou přínosem," řekl Pavlík.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice