Hlavní obsah

Liberec angažoval slovenského brankáře Melicherčíka

Slovenský hokejový brankář Marcel Melicherčík, který v loňské sezóně oblékal dres pražské Sparty, přestoupil do Liberce. Informovaly o tom ve čtvrtek oficiální internetové stránky podještědského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský brankář Marcel Melicherčík (vpravo) kryje šanci třineckého útočníka Václava Varadi (druhý zleva).

Článek

Šestadvacetiletý rodák z Popradu vytvoří gólmanskou dvojici s Markem Schwarzem. S Bílými Tygry se domluvil na smlouvě do 30. dubna 2014.

Melicherčík odchytal v loňském ročníku Tipsport extraligy za holešovický tým devět zápasů s průměrem 2,30 obdržených branek na utkání. Jeho úspěšnost zákroků činila 91,28%, jednou pak udržel čisté konto. V play off pak nastoupil ke čtyřem zápasům.

Melicherčík nahradí mezi třemi tyčemi Tomáše Vošvrdu, kterému vypršel kontrakt a nový mu nebyl nabídnut.

"V minulé sezóně pro nás byla otázka brankařů hodně ožehavá a částečně byla vyřešena až lednovým příchodem Marka Schwarze. Nyní jsme hledali další vhodné doplnění. Marcel Melicherčík se v loňské sezóně ukázal ve velmi dobrém světle ve Spartě Praha, které svými výkony pomohl do horních pater tabulky. Je to typ brankáře, který se dokáže vypořádat s pozicí dvojky a zároveň umí být připraven kdykoliv naskočit do zápasu. Věřím, že se nám tímto posílením kádru podaří vytvořit vyrovnanou brankářskou dvojici," uvedl pro oficiální klubový web generální manažer Bílí Tygři Liberec Ctibor Jech.

Reklama

Související témata: