Hlavní obsah

Hokejový útočník Ton pokračuje ve Spartě, může atakovat rekord

Praha

Hokejový útočník Petr Ton bude nadále působit v pražské Spartě. Aktuálně druhý nejlepší střelec klubové historie podepsal s extraligovým týmem novou roční smlouvu. Sparta o tom informovala v oficiální tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Sparťan Petr Ton se raduje z gólu.

Článek

"Je to hráč, který ovládá kanadské bodování nejen klubové, ale i extraligové. Řekli jsme si oba, co od následující sezóny očekáváme. V tomto ohledu jsme se dohodli na spoustě věcí," uvedl trenér Josef Jandač. "Druhou věcí byla technická stránka jeho kontraktu, kde bylo potřeba dojít ke kompromisu z obou stran. Je třeba říci, že se nejednalo o finance," dodal.

Devětatřicetiletý útočník působí ve Spartě od roku 2003 a momentálně mu chybí jeden gól, aby dostihl klubového rekordmana Jiřího Zelenku. "Ve Spartě jsem zažil dobré i špatné časy a jsem s ní spjatý. Jsem rád, že mohu pokračovat ve své kariéře i nadále tady," uvedl Ton, který za Spartu nastřílel v průběhu deseti sezón 253 gólů.

V týmu Pražanů naopak končí slovenský útočník Marek Hovorka, který do klubu přišel v průběhu sezóny z Kladna. Nyní byl z kádru uvolněn a do přípravy na nadcházející ročník se již nezapojil.

"Je jedním z hráčů, kteří přepustí místo mladším klukům, již musejí podle nových svazových regulí mít své místo v týmu. Je to podobný případ jako třeba Sacha Treille nebo Adam Lapšanský," řekl Jandač.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín