Hlavní obsah

Lang v Česku hrát nebude

bum, ešČTKPrávo

Námluvy nejlepšího českého hokejisty minulého roku Roberta Langa s extraligovými týmy skončily neúspěchem. O víkendu si hokejista svůj záměr nastupovat v Česku rozmyslel a pokud nezačne NHL, nebude v této sezóně hrát vůbec. Původně se pouze spekulovalo, za který klub vlastně centr Detroitu nastoupí. Ve hře byly Litvínov, Sparta i Liberec.

Foto: www.detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

"Několikrát jsme s ním hovořili a byli blízko k dohodě. Start takového borce v libereckých barvách by byl senzací extraligy, ale jeho odmítnutí naší nabídky plně akceptujeme," uvedl generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech, který tak má nyní spadeno na vsetínského centra Jiřího Hudlera.

Nadšen nebyl ani sparťanský ředitel Luboš Koželuh: "Je to ale Robertovo rozhodnutí, a s tím se nedá nic dělat."

Podle Langova agenta Pavla Maršouna chtěl hráč do Litvínova, kde hokejově rostl. "Jenže kvůli věku a kontraktu si nemůže dovolit hrát bez pojistky. Navíc na něj vlastní práva Sparta, což by Litvínov stálo další peníze. Nemohl chtít, aby to platili," řekl Maršoun. Pojistka by prý vyšla na víc než milión, tabulková cena za přestup je 1,5 mil. korun.

Lang tak zůstává s rodinou v americkém Hilton Head. "Bude si udržovat fyzičku. Pokud by NHL neměla začít, sháněl by angažmá na příští sezónu," potvrdil Maršoun.

Reklama