Hlavní obsah

Havlát se chce ve Znojmě připravit na mistrovství světa

PRAHA

Po krátkém angažmá v ruské superlize se hokejový útočník Martin Havlát vrací do nejvyšší české soutěže. Seniorský i juniorský mistr světa se domluvil na angažmá s týmem Znojemských Orlů, kde před odchodem do Ruska působil. Transferkartu zatím ve Znojmě v ruce nemají, přesto věří v Havlátův start už ve čtvrtečním zápase na ledě Sparty Praha. Účast v úterním duelu se Vsetínem je nepravděpodobná.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Havlát při tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Znojmo se po nepříliš vydařeném startu do soutěže snaží proniknout mezi elitní osmičku, zaručující postup do play off. "Martin ve čtvrtek nastoupí za Znojmo," řekl Sportu.cz hráčův zástupce Josef Machala. Ten dodal, že Havlát ve Znojmě už nějaký čas trénuje.

Postoupí Znojmo s Martinem Havlátem do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Start mladého forvarda Ottawy ještě není stoprocentní, vedení moravského celku čeká na podepsanou transferkartu z moskevského Dynama. "Na transferkartu zatím čekáme, vše by mělo být vyřízené během dneška. Původně jsme chtěli doladit detaily a vše uzavřít přes víkend, vše se ale protáhlo," řekl Machala.

Některé hvězdy extraligu podcenily

Havlátův rychlý příchod by Znojmo přivítalo, v tabulce je desáté a pokud se chce probojovat do elitní osmičky, musí v úterním zápase se Vsetínem uspět. Osmý Litvínov hraje s devátou Plzní a Znojmo potřebuje udržet se soupeři krok. "Návrat Martina Havláta nevidím jako nějaký spásný krok, jeden hokejista sám výsledky neudělá. Je to ale výborný hokejista a týmu pomůže," tvrdí prezident znojemského celku Jaroslav Vlasák.

Podle něj také nehrozí situace, kdy některé hvězdy NHL, mezi kterými byli i Orli Eliáš s Havlátem, měly v počátku ročníku problémy si zvyknout na tuzemský styl. "Nejedná se jen o Patrika s Martinem, takových hráčů bylo víc. Někteří soutěž asi trošku podcenili, mysleli si, že všechno půjde samo," tvrdí Jaroslav Vlasák. "Taková situace teď už nehrozí," dodává.

Ve Znojmě příprava na světový šampionát

Havlát by rád nastoupil už v úterním domácím klání se Vsetínem, čeká ale na již zmiňovanou transferkartu. V dresu Orlů se tak reprezentant opět představí v extralize, která byla pro Havláta jedinou variantou při návratu z Moskvy. "Martin chtěl hrát doma, o ničem jiném jsme nepřemýšleli. Cílem je se ve Znojmě co nejlépe připravit na mistrovství světa," dodal hráčův agent.

Havlát se s vedoucím týmem ruské soutěže překvapivě rozloučil počátkem ledna, i když podle informací médií měl v Moskvě odehrát zbytek ročníku. Dynamo původně požadovalo za hráče finanční kompenzaci ve výši přibližně jednoho miliónu korun, ze svého požadavku ale nejspíše ustoupilo.

Reklama