Hlavní obsah

Litvínov se popere s Plzní o osmé místo

PRAHA

Po výborném vstupu do sezóny přišlo vystřízlivění a místo jistoty zamířily do Litvínova obavy. Tamní hokejisty čeká boj o udržení se v elitní osmičce, zajišťující postup do play-off, zle na ně dotírají zejména Plzeň a Znojmo. Právě Západočeši, kteří mají s Chemopetrolem shodný bodový zisk, se v úterý pokusí Litvínovské z osmého místa vystrnadit.

Článek

Po odvolání kouče Josefa Beránka čeká v duelu s Plzní premiéra v roli hlavního trenéra na Vladimíra Jeřábka, po jehož boku bude poprvé stát Petr Rosol. "Přípravu i sestavu spolu intenzívně konzultujeme a chci, abychom vytvořili sehranou dvojici bez výraznějšího rozlišení funkcí," nastínil záměry Jeřábek.

Ten si musel nechat zajít chuť na možnost, že by v této sezóně koučoval Roberta Langa. Rosol se stává po Růžičkovi (Slavia), Hořavovi (Znojmo), Stavjaňovi (Vsetín) a Šejbovi (Pardubice) pátým mistrem světa z roku 1985, který nyní trénuje v extralize.

Novinky ve složení jednotlivých řad chystá i Plzeň. Měla by začít se třemi útoky, v nichž pravděpodobně nezbude místo ani na tak zkušené forvardy, jako jsou Duda a Michal Straka. Naopak trenér Jiří Neubauer už může počítat s uzdraveným útočníkem Martinem Cibákem. "Potřebujeme vyhrát jeden zápas a pak věřím, že uděláme šňůru a usadíme se v osmičce," plánoval na klubových stránkách slovenský střelec.

"Pravda je, že v Litvínově se bude hrát o šest bodů," uvědomoval si Cibák. Plzeň potřebuje vyhrát, vzájemná bilance, která by v případě bodové shody po základní části rozhodovala, totiž hovoří pro Litvínov, jenž vyhrál dva ze tří vzájemných zápasů.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo
17:00ZLÍN (1.) - PARDUBICE (5.)
Zlín Východočechy třikrát v sezóně porazil, Roman Hamrlík odletěl za rodinou do USA. Do sestavy Pardubic se naopak vrací Divíšek, hrát má také Rozsíval. Nejistý je start Lašáka.
17:00TŘINEC (13.) - KARLOVY VARY (11.)
Třinec uvolnil Pletku do Budějovic, kromě Bonka je kompletní. Vary se představí i s uzdravenými Bauerem a Milanem Procházkou.
17:30KLADNO (6.) - VÍTKOVICE (7.)
Do sestavy Kladna se vrací Mrázek, nastoupí i úspěšný junior Michael Frolík. Vítkovicím se uzdravil bek Kubina, do hry jdou rovněž Mojžíš a Křetínský.
17:30LITVÍNOV (8.) - PLZEŇ (9.)
Na marodce domácích už není Škoula, připravují se rovněž Reichel s Ručinským. Z Plzně jsou mimo hru Nedoma, Šrek a Trnka, na hostování z Kladna Jelínek.
17:30ZNOJMO (10.) - VSETÍN (12.)
Znojmo nastoupí bez Slávika, Ondřeje a Baruse, čeká na Havlátovu transferkartu.
18:00LIBEREC (3.) - SPARTA (2.)
V Liberci se vrací do hry Kotalík s Tomajkem, angína přepadla Nováka. Do branky Sparty se má postavit Bříza, po zranění bude připraven Kotrla.
19:00SLAVIA (4.) - JIHLAVA (14.)
Jihlavu už opustil Ivan Padělek, hrát mají Kaděra a také Hlouch.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články