Hlavní obsah

Slavia nastoupí proti Plzni asi s Hronkem

Marek BurkertSport.czPrávo

Do nepříjemné situace se při vrcholícím boji o výhodnou pozici pro play-off dostala hokejová Slavia. Zranění, které utrpěla gólmanská jednička Pražanů Petr Franěk v duelu s Jihlavou, si zřejmě vyžádá až čtrnáctidenní klid. Klub proto před duelem 41. kola s Plzní stáhl z hostování v jihlavské Dukle kmenového gólmana Pražanů Lukáše Hronka.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Proti Plzni se Slavia bude muset obejít bez Fraňka.

Článek

Franěk si poranění úponu třísla přivodil, když v úterý v závěrečné třetině zasahoval proti nenápadné střele Jeslínka, v brance jej pak na posledních šestnáct minut utkání nahradil dvacetiletý Lukáš Musil. Fraňkovi, kterého z ledu odvezli spoluhráči, však příliš nepomohlo ledování bolavého místa a do péče si jej raději vzal proslulý fyzioterapeut Pavel Kolář, který zkušenému gólmanovi naordinoval klidovou léčbu.

Mladý Musil má ovšem na svém kontě pouhé tři extraligové zápasy, proto se kouč aktuálně čtvrtého týmu extraligy Vladimír Růžička rozhodl před dnešním duelem 41. kola s Plzní stáhnout z hostování v jihlavské Dukle kmenového gólmana Pražanů Lukáše Hronka, ačkoli původně uvažoval o chomutovském Luboši Horčičkovi.

"Doufám, že budu chytat, rozhodně bych zase nechtěl jenom sedět na střídačce," řekl Hronek pro internetový server Dukly. Do Slavie se ovšem vrací pouze na jedenáct dnů.

"Proto to nějak zvlášť neprožívám; jsou to jen tři zápasy. Krátké působení ve Slavii beru jako šanci získat sebevědomí. Pokud by se mi dařilo, určitě by mi to po psychické stránce pomohlo," zadoufal Hronek, kterého z jihlavské svatyně vystrnadil Lotyš Masalskis. Koho proti Západočechům pošle Růžička do branky Slavie, však není jasné.

Hokejová Tipsport extraliga - 41. kolo:
17:00VSETÍN (12.) - TŘINEC (13.)
V brance Třince se objeví Vojtek, Biegl nenastoupí kvůli dohodě mezi kluby.
17:00VÍTKOVICE (7.) - ZLÍN (1.)
Varaďa má virózu a Ivana Padělka čeká operace nosu, Zlín neprohrál už devět zápasů v řadě.
17:30JIHLAVA (14.) - KLADNO (6.)
Kuchyňa má potíže se zády, Kaděra si poranil koleno. Kladno si ztrátu bodů nepřipouští, mužstvo je navíc kompletní.
17:30KARLOVY VARY (11.) - LIBEREC (3.)
Z kádru domácích vypadl Petr Kumstát, který si poranil koleno. Z Liberce nepustí V. Nováka na led angína, mimo jsou beci Hanzlík a Holub.
18:00PARDUBICE (5.) - LITVÍNOV (10.)
Lašák zase začal trénovat, domácí hodlají odčinit prohru ze Zlína. Litvínov má vzpružit návrat Ručinského, vedení získalo útočníka Proroka.
18:30SPARTA (2.) - ZNOJMO (9.)
V brance by měl Břízu vystřídat mladý Pöpperle. Do Znojma ještě nedorazila z Moskvy Havlátova transferkarta, na marodce je Soudek.
19:00SLAVIA (4.) - PLZEŇ (8.)
Z Jihlavy kvůli zranění Fraňka stáhla Hronka. V Plzni zraněného Dubu nahradí v brance Pejchar, chřipka trápí Martina Straku.

Reklama