Hlavní obsah

Liberečtí Bílí Tygři získali lotyšského reprezentanta Jasse

Liberec

Lotyšský reprezentační útočník Koba Jass se stal novou posilou extraligového hokejového týmu Bílí Tygři Liberec. Informovaly o tom oficiální internetové stránky podještědského klubu.

Foto: Profimedia.cz

Lotyšský hokejový útočník Koba Jass v kladenském dresu.

Článek

Účastník letošního světového šampionátu ve Švédsku a Finsku působil v závěru loňské sezóny v Kladně. V osmi zápasech základní části Tipsport extraligy zaznamenal šest bodů za tři góly a stejný počet přihrávek. V deseti utkáních play off pak přidal dvě branky a jednu asistenci.

Třiadvacetiletý forvard se dohodl se Severočechy na podmínkách dvouleté smlouvy, ke svému novému týmu se připojí během července.

„Příchod Koby Jasse jsme projednávali delší dobu. Jednání jsme museli v průběhu mistrovství světa přerušit a na finální podobě kontraktu jsme se tak domluvili až po skončení šampionátu. Jedná se o velmi perspektivního hráče. Byť Jassovi je teprve 23 let, má už zkušenosti s velkým mezinárodním hokejem, dokázal se prosadit v reprezentaci Lotyšska. Své kvality ukazoval i v loňské sezóně, když působil u kladenských Rytířů," uvedl pro oficiální klubový web generální manažer Bílí Tygři Liberec Ctibor Jech.

"Koba Jass je velmi silným hráčem na brankovišti soupeře. Je rychlý a důrazný v obranném i útočném pásmu a dokáže se gólově prosadit," doplnil Jech.

Rodák z Rigy odehrál za lotyšskou reprezentaci 19 utkání, z toho polovinu na loňském světovém šampionátu. Premiérový gól za národní mužstvo vstřelil letos v dubnu v zápase proti českému týmu.

Reklama

Související témata: