Hlavní obsah

Chod většiny hokejových klubů záplavy nijak zásadně neohrozily

Praha

Arény extraligových hokejových klubů v tuzemsku záplavy bezprostředně nijak neohrožují. Nejvíce starostí nadělala rozvodněná Berounka prvoligovému Berounu, obavy panovaly i na jihu hokejové mapy, kromě preventivních opatření však chod klubů nebyl nijak narušen.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Rozvodněná Berounka. Ilustrační foto

Článek

Ze zimního stadiónu berounských Medvědů byla odvezena technika a město vystavilo kolem stadiónu před neustále stoupající hladinou Berounky mobilní protipovodňové ochrany.

Určité starosti měli kvůli zvýšené hladině Otavy v Písku, který ničivá katastrofa výrazně postihla před 11 lety. "Vystěhovali jsme věci ze šaten do patra, kdyby náhodou něco, ale zatím nás to zásadně neohrozilo. Kdyby hladina stoupla ještě o metr, bylo by to horší, ale tvrdí, že už má opadat," řekl ČTK sekretář druholigových Jihočechů Milan Růžička.

"Teď to jde naštěstí pozvolna, zatímco před jedenácti lety to přišlo naráz a to byl průšvih, protože byla normálně udělaná ledová plocha, probíhal tu kemp, takže to zasáhlo šatny, když byly plné věcí," připomněl Růžička.

V Budějovicích vyklidili šatnu

Šatnu pro jistotu vyklidili rovněž v Českých Budějovicích, jejichž aréna je v bezprostřední blízkosti Vltavy. "Ale jinak žádná drastická opatření neproběhla," uvedl tiskový mluvčí Radek Papáček.

"Stadion je sice v těsné blízkosti řeky, ale vše je zatím v pořádku. V šatně, posilovně a i dalších prostorech je stále sucho, a tak můžeme fungovat normálně. Jen některé tréninky jsme museli z venkovního prostředí kvůli dešti přesunout pod střechu. Ale to není nic, co by se nedalo zvládnout," přiblížil kouč Peter Draisaitl.

Podobná je situace i na Spartě, která dnes dnes trénovala v kompletním obsazení. Tipsport arena naštěstí zatím není v přímém ohrožení. Hasiči uzavřeli povodňovou bariérou jeden z viaduktů mezi halou a Vltavou, která vodu zadržuje.

Bezprostředně u Labe sídlí Pardubice, ale koryto řeky s hodně vysokými břehy zajišťuje loňskému mistrovi zatím naprostý klid. "Situaci samozřejmě sledujeme, nicméně my ohrožení zatím vůbec nijak nejsme," uvedl koordinátor pro komunikaci s médii Jan Hrabal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice