Hlavní obsah

Ve Zlíně se strhne hokejová bitva o první místo

Marek BurkertČTKPrávo

Přímý souboj o první místo svedou před vyprodaným zlínským hledištěm hokejisté Sparty na ledě obhájce titulu. Pokud Pražané vyhrají, poskočí před svého rivala do čela tabulky. Přáním současného lídra je však pravý opak. Bilance letošní sezóny je ovšem nakloněna sparťanům, kteří ze tří vzájemných utkání vylovili šest bodů.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Zlín se utká se Spartou o čelo tabulky.

Článek

"Chceme tuto bilanci napravit a před domácím publikem se vypnout k výbornému výkonu. Oba týmy už mohou hrát v pohodě, což slibuje kvalitní zápas," uvedl trenér Hamé Ernest Bokroš pro ČTK.

Duel rovněž slibuje boj celků, které v nedávné době prošly těžkou konfrontací s mezinárodním hokejem. Zatímco Sparta uhrála v Davosu finálovou účast na Spengler cupu, Zlín se příliš nepředvedl v petrohradském turnaji Super six. V české extralize ale může být jako už mnohokrát vše naruby. Moravané totiž hlásí bojovou pohotovost.

"Tyhle zápasy jsou hodně vyhecované a my budeme mít velkou motivaci," tvrdil na internetových stránkách klubu útočník Jaroslav Kristek, jenž má za sebou krátkou zkušenost z pražského klubu.

Sparta bere následující sérii těžkých zápasů jako přípravu na kruté řeže v play-off. Zároveň by ale nechtěla protivníkům odhalit všechny karty. Podle asistenta sparťanů Mariana Jelínka podobné zápasy vybízejí k taktizování. "Nikdo nechce ukázat všechny zbraně," řekl ČTK Jelínek.

Úřadující mistr v minulém kole po devíti zápasech podlehl na ledě Vítkovic a v jeho sestavě mu bude chybět zkušený Roman Hamrlík, který dostal od klubu volno, aby mohl navštívit rodinu v New Yorku.

Hokejová Tipsport extraliga - 42. kolo:
17:00ZLÍN (1.) - SPARTA (2.)
Roman Hamrlík odletěl do New Yorku za rodinou, Sparta bere zápas jako přípravu na play-off.
17:00VÍTKOVICE (7.) - PLZEŇ (8.)
Mimo hru je Pavel Kumstát, Plzeň má na marodce Paroulka, posila obrany Marshall má nastoupit po boku Trnky.
17:30LITVÍNOV (10.) - JIHLAVA (14.)
Domácí přišli do konce sezóny o Reichla, nejistý je také start Ručinského. Jihlavě onemocněli Lubina, Kuchyňa a Šmarda, Kaděrovi se vracejí problémy s kolenem.
17:30KLADNO (6.) - KARLOVY VARY (11.)
Z kladenských je mimo hru Hrdina, ohrožen je také start gólmana Orcta. Vary ještě chtějí atakovat osmičku, mimo stále Petr Kumstát i Kraus.
17:30ZNOJMO (9.) - TŘINEC (13.)
Znojmo stále čeká na Havlátovu transferkartu, dlouhodobě mimo je bek Soudek. Třinec postrádá J. Svobodu a Haška, do branky se postaví Biegl.
18:00LIBEREC (3.) - PARDUBICE (5.)
Vrbata je v trestu, Čermák mimo hru s ramenem, Liberci scházejí čtyři obránci. Pardubice mají kádr kompletní, spoléhají na útočné trio Hejduk, Mikeska, Bulis.
19:00SLAVIA (4.) - VSETÍN (12.)
Hronka vrátili slávisté do Jihlavy, z Varů mají na hostování do konce sezóny gólmana Šmída. Do Vsetína přišel z Třince bek Chvátal, do zámoří se vrátil Hudler.

Reklama