Hlavní obsah

Nespokojený Pech opouští Karlovy Vary, rozvázal s klubem smlouvu

Hokejový útočník Lukáš Pech opouští Karlovy Vary, s kterými rozvázal smlouvu kvůli pozdnímu uhrazení závazků ze strany klubu. O ukončení kontraktu nejproduktivnějšího hráče Energie rozhodla smírčí komise Českého svazu ledního hokeje. Informoval o tom v tiskové zprávě karlovarský klub. Pech si jako volný hráč může hledat jiné angažmá, zájem o něj má údajně Sparta.

Foto: Josef Pešout, Právo

Karlovarský útočník Lukáš Pech.

Článek

Jihlavský odchovanec přišel do Karlových Varů z Dukly v roce 2001 ještě jako junior. Loni v březnu podepsal s klubem novou pětiletou smlouvu, která jej měla udržet v Karlových Varech až do 30. dubna 2017. Kvůli dluhům ze strany klubu se ale Pech obrátil na smírčí komisi, která uznala výpověď smlouvy jako opodstatněnou.

"Klub HC Energie přiznává, že měl k hráči závazky, kterým bohužel nebyl schopen včas dostát. Osobně je mi velice líto, že situace takto vygradovala a že hráč vůči klubu, který ho vychoval a dal mu šanci ve velkém hokeji, nepostupoval loajálněji. Postrádali jsme u něj určitou vůli k dohodě," uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Dluh dvě výplaty

Podle Pecha šlo o dluh za leden a únor se splatností do 3. května. "Šlo o tyto dvě výplaty, o které jsem žádal, i když mezitím mi klub dlužil peníze také za březen," řekl Pech. "A jestli pan Vaněk bere jako neloajální to, že dostal výzvu k zaplacení peněz... Nevím, co jsem udělal špatného," prohlásil.

Sám čekal, co po zaslání o dorovnání dlužné částky bude následovat. "V klubu jsem měl ale platnou smlouvu, tak jsem počítal s tím, že se dluh urovná a já budu normálně pokračovat. Pan Vaněk mi sám k té výpovědi smlouvy nahrál a je jeho manažerskou chybou, že nedokázal zajistit, aby se dlužná částka včas doplatila. On se bude muset zodpovídat majitelům," podotkl Pech.

"Měli na to 30 dnů"

Mrzelo ho, jak se záležitost vyvíjela. "Měli na to 30 dnů a on (Vaněk) mi nebyl ani schopen zavolat, což také o něčem svědčí. Kdyby měli zájem, tak alespoň zavolají a řekneme si, jak se věci mají," uvedl Pech.

Při hledání nové angažmá s ohledem na malého syna preferuje extraligu, ale lákala by ho i KHL. "Teprve teď můžu začít jednat o nabídkách, takže zatím netuším, co bude. Hokej miluju, ale z KHL by muselo jít asi o nějakou hodně dobrou nabídku, protože bych pak neviděl syna, který je pro mě na prvním místě," prohlásil.

Nejproduktivnějším hráčem

Pech byl uplynulé tři sezóny ofenzivním lídrem týmu. V minulém ročníku byl znovu nejproduktivnějším hráčem, když si připsal v 51 zápasech 57 bodů za 22 tref a 35 asistencí. V kanadském bodování extraligy mu patřilo čtvrté místo. S devíti body za tři trefy a šest přihrávek z šesti duelů byl nejproduktivnějším hráčem play out.

"Je nám jasné, že odchází jeden z nejproduktivnějších hokejistů celé soutěže, kterého budeme těžko nahrazovat. Na druhou stranu už nějaký čas vyjadřoval touhu odejít," řekl sportovní manažer Rostislav Dočekal.

O člena širšího reprezentačního kádru, který v extralize zaznamenal ve 483 duelech 289 bodů za 117 gólů a 172 asistencí, se uchází Sparta, kam už zamířil z Karlových Varů jeho dosavadní spoluhráč z útoku Petr Kumstát. "Je to věc, která může nastat. O příchodu Pecha do Sportovního Holdingu uvažujeme," řekl serveru hokej.cz Rašid Chabibulin, sportovní ředitel Sportovního Holdindu, který řídí Spartu a Lva Praha.

Reklama

Související témata: