Hlavní obsah

O Rolinka má po jeho odchodu z Pardubic zájem Sparta

Kapitán hokejových mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek by po odchodu z Pardubic mohl zakotvit v pražské Spartě. Vedení tradičního rivala Východočechů zájem o třiatřicetiletého útočníka potvrdilo s tím, že bude záležet, zda najde finanční prostředky na jeho angažování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rolinek možná oblékne dres Sparty.

Článek

"Zájem určitě je, ne že bychom se měli hned dnes dohodnout, je to celé věc stará teprve dva nebo tři dny, ale určitě se to může nyní posunout zase někam dál, když se Tomáš nedohodl s Pardubicemi," řekl ČTK sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Pražané měli ostříleného bojovníka v hledáčku delší dobu. "Už po sezóně jsme zájem měli, ale Tomáš dal přednost Pardubicím, čímž pro nás celá věc skončila," uvedl Martinec. Rolinek sice toužil pokračovat v Pardubicích, kde je doma, ale ty svou nabídku smlouvu následně stáhly. "Teď je ta situace nová a musíme to znova zvážit," doplnil Martinec.

"Jedna věc je, zda na to akcionáři uvolní prostředky. Pokud ano, potom už to bude záviset na tom, jestli Tomáš bude Pepovi Jandačovi sedět do týmu," uvedl Martinec. S koučem Josefem Jandačem pojí Rolinka úspěšné působení v reprezentaci. Právě na šampionátu v Německu před třemi lety vedl rodák ze Žďáru nad Sázavou mužstvo jako kapitán, zatímco Jandač byl asistentem hlavního kouče Vladimíra Růžičky.

Rolinek by ve Spartě oblékl dres čtvrtého extraligového týmu. Převážnou část kariéry v tuzemsku strávil v Pardubicích, v sezóně 2003/04 ale hájil rovněž barvy Litvínova a Liberce. Před ročníkem 2008/09 zamířil do Kontinentální ligy, kde oblékal čtyři roky dres Magnitogorsku.

Minulou sezónu začal v Ufě, poté se vrátil do Pardubic, kde si za 20 utkání včetně vyřazovacích bojů připsal 10 bodů (4+6). S Pardubicemi hrál v minulosti třikrát finále extraligy, v roce 2005 slavil titul. Ve sbírce má i kompletní sadu medailí z mistrovství světa.

Reklama

Související témata: