Hlavní obsah

Hokejový útočník Pech bude hrát za pražskou Spartu

Praha

Hokejový útočník Lukáš Pech se stal novou posilou Sparty. Člen reprezentačního kádru, který minulý týden rozvázal smlouvu s Karlovými Vary kvůli pozdnímu uhrazení závazků ze strany klubu, v pondělí podepsal kontrakt s pražským klubem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Lukáš Pech ještě v dresu Varů.

Článek

Konec Pechova angažmá na západě Čech potvrdila v polovině minulého týden smírčí komise Českého svazu ledního hokeje. O víkendu se pak hráč domluvil na podmínkách angažmá ve Spartě.

"Jednání bylo rychlé a oboustranně korektní. Lukáš se stává od pondělí naším hráčem," uvedl sportovní manažer Patrik Martinec. "Jsme velice rádi, že jsme do sestavy získali dalšího kvalitního hráče. Ihned se připojuje k týmu a nastupuje do přípravy," dodal.

Čtvrtým nejproduktivnějším v extralize

Devětadvacetiletý Pech byl v uplynulé sezóně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem extraligy, v 51 zápasech nasbíral 57 kanadských bodů za 22 branek a 35 nahrávek. Energii přesto nedokázal pomoct k účasti v play off.

"Z osobního hlediska to byla povedená sezóna, ovšem z hlediska týmového tolik ne. Opět jsme se nedostali do play off a ještě měli nervy ve skupině o udržení. I proto jsem toužil stát se součástí týmu s těmi nejvyššími ambicemi," uvedl Pech.

Jihlavský rodák doposud hrál nejvyšší soutěž jen za Karlovy Vary. "Je tady velmi kvalitní tým, a pokud si všechno vzájemně sedne, může přijít velký úspěch. Pevně věřím, že i já přispěji svým dílem k tomu, aby se nám v sezóně dařilo," doplnil extraligový šampión z roku 2009.

Pech, který v průběhu 12 sezón v extralize odehrál 483 zápasů s bilancí 117 gólů a 172 asistencí, je druhou posilou Sparty z Karlových Varů. Již dříve pražský klub angažoval dalšího útočníka Petra Kumstáta. Po neúspěchu v letošním play off Sparta získala i brankáře Tomáše Pöpperleho, obránce Karla Kubáta, Jana Piskáčka, Jana Švrčka, Marka Hrbase a útočníky Lukáše Klimka a Jana Buchteleho.

Zájem mají i o Rolinka

Mluví se i o zájmu Sparty o reprezentačního kapitána Tomáše Rolinka, který oproti očekáváním nebude pokračovat v Pardubicích. "Po sezóně jsme zájem měli, ale Tomáš dal přednost Pardubicím, čímž pro nás celá věc skončila," řekl Martinec minulý týden. "Teď je ta situace nová a musíme to znova zvážit," doplnil. Žádné nové informace k Rolinkovi nejsou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články