Hlavní obsah

Nejsem jen rváč, hokej hrát určitě umím

PRAHA

Zámořská hokejová NHL stále vyjednává o své budoucnosti a vyhlídky na brzký start jsou v nedohlednu. Hráči prestižní soutěže míří do Evropy, která je přijímá s otevřenou náručí. Výjimkou není ani česká nejvyšší soutěž, kterou nedávno posílil první kanadský hokejista. Řízného obránce Jasona Marshalla získala Plzeň. "Nejsem jenom nějaký rváč," upozorňuje Marshall v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jaké jste měl dojmy po premiéře v české extralize na vítkovickém ledě? Myslím si, že to dopadlo docela dobře. Potřebovali jsme vyhrát a zvládli jsme to nakonec v prodloužení, takže jsem byl spokojený.

Postoupí Plzeň do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Přesto jste byl na ledě u jediného vítkovického gólu. To je sice pravda, ale vyplynulo to ze hry. Samozřejmě jsem si takhle svůj start do české extraligy nepředstavoval, jenže hokej je takový. Občas se člověk nachomýtne i ke gólu.

Na co jste si dával během utkání největší pozor? Dělalo mi problémy pravidlo o povolené přihrávce přes dvě čáry. Na chybějící středovou lajnu jsem si ale zvykl poměrně brzy, dá se to překonat bez problémů.

Neměl jste obavy, zda budete schopen naskočit do soutěže nerozehraný? Z toho jsem strach neměl, protože jsem byl doma třikrát v týdnu na ledě a teď jsem stačil pár tréninků zvládnout i v Plzni. Věřil jsem si, že to v pohodě zvládnu, což se potvrdilo.

Jste proslulý svou tvrdostí, pocítili ji i hráči Vítkovic. Budete přitvrzovat? Ale to vůbec ne, já zase nejsem jenom nějaký rváč. Hokej hrát určitě umím a chci to tu ukázat.

Proč jste se tedy nevyhnul rozmíšce s Pavlem Kubinou? S Kubinou? Já jsem s ním žádný problém neměl.

Ale všichni viděli, že jste se v přerušené hře srazili před vaší střídačkou. Pavel se mě ptal, co tady dělám. Tak jsem mu odpověděl, že se tady výborně bavím.

Co vaše dojmy z České republiky? Nejsem tady poprvé, takže jsem věděl, do čeho jdu. Před pár lety jsem tady v národním týmu Kanady odehrál pět nebo šest utkání, proto jsem nebyl z ničeho moc překvapený.

Jak se vlastně zrodilo vaše angažmá v Plzni? Když nezačínala NHL, měl jsem na hokej obrovskou chuť. Nejpodstatnější bylo mé kamarádství s Pavlem Trnkou. Přivedl mě na myšlenku zkusit to v Plzni spolu s ním.

Neděsí vás však cestování autobusem, na které v zámoří nejste zvyklý? Ani ne. Nevidím to jako problém. Naopak to je docela legrace.

Co budete dělat, pokud by Plzeň chyběla v play-off? Mám manželku a tři děti. Asi bychom vyrazili pořádně prozkoumat vaši zemi.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice