Hlavní obsah

Kladno sklátila chřipka, ve Vsetíně nenastoupí

PRAHA

Páteční zápas 43. kola extraligy mezi hokejisty Vsetína a Kladna se neuskuteční. Kádr hostí zasáhla chřipka a ředitel soutěže Stanislav Šulc souhlasil s odložením utkání na 8. února. Zdravotní problémy se tak postaraly již o čtvrtou nucenou změnu v programu letošního ročníku soutěže.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Hokejisty Kladna schvátila chřipka. Ilustrační foto.

Článek

"Včera byli všichni v pořádku, ale dnes na tréninku chybělo deset hráčů. Volali, že mají teploty a chřipky," řekl kladenský trenér Zdeněk Müller.

Na ledě chyběli například brankář Zdeněk Orct, obránci Tomáš a František Kaberleové či útočníci Martin Procházka, Miloslav Hořava a Vítězslav Bílek. "Trénovalo nás asi deset," uvedl Müller, který má sám menší zdravotní problémy a raději preventivně ulehl do postele.

Vzhledem k tomu, že již v neděli čeká kladenské hokejisty další zápas proti Třinci, hráči žádné volno nedostanou a v pátek je čeká klasická příprava. "V neděli musíme nastoupit, takže něco podobného nepřichází v úvahu. Budou s námi ale trénovat junioři, kteří budou připraveni naskočit do hry," vysvětlil Müller.

Ředitel soutěže Šulc kladenské žádosti vyhověl, ale zvolením náhradního termínu Středočechy moc nepotěšil. Hosté totiž chtěli hrát až 22. února. "Chci, aby se zápas odehrál co nejdříve a ne až na konci základní části," řekl Šulc.

O druhém týdnu v únoru je reprezentační přestávka a národní tým čeká vystoupení na Švédských hokejových hrách, Kladno se proto bálo, že by mu případní reprezentanti chyběli. To se ale nestane. "Dohodli jsme se, že v případě, že v nominaci někdo z těchto týmů bude, odletí do Švédska o den později, ve středu," prohlásil ředitel extraligy.

Chřipková epidemie v letošní sezóně změnila program již tří kol - přeloženy musely být duely Karlových Varů se Vsetínem, Karlových Varů s Vítkovicemi a Kladna s Litvínovem.

Reklama

Související témata: