Hlavní obsah

Mountfield si do Hradce s extraligou vezme i kostku nad led

Hradec Králové

Plánovaný přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové přinese vedení klubu jen minimální starost s podmínkami na zimním stadiónu. Východočeská aréna byla totiž od roku 2007 postupně kompletně rekonstruována a momentálně jí ke splnění extraligových podmínek mnoho nechybí.

Foto: David Veis, ČTK

Hokejoví fanoušci českobudějovického klubu pochodovali ve středu centrem města s požadavkem zachování extraligy v Českých Budějovicích.

Článek

Podle všeho nejzásadnějším zásahem bude nainstalování systému pro brankového videorozhodčího a také přesun informační kostky z Českých Budějovic, kde dosud působil klub HC Mountfield.

Před provedením změn na stadiónu čeká Hradec Králové ještě jedno důležité hlasování. Městští zastupitelé musí v úterý administrativně posvětit příchod extraligy do východočeské metropole. To by však neměl být problém, jak už ukázalo pondělní jednání zástupců společnosti Mountfield na magistrátu.

"Jsme připraveni extraligu přijmout," pronesl opakovaně primátor Zdeněk Fink. "Asi to bude velké politické gesto ze všech stran," doplnil. Město má jedinou podmínku: aby ho profesionální hokej nestál víc než dosud, tedy 13,7 miliónu korun. "A s tím je Mountfield srozuměn," prohlásil Fink.

To je první část úkolu pro Hradec, druhou jsou změny na stadiónu, který byl otevřen v roce 1957 a o dvanáct let později zastřešen. V posledních letech však prochází postupnou rekonstrukcí.

Řezníček: Stadión základním podmínkám vyhovuje

"Nemělo by to být příliš náročné a drahé," řekl předseda představenstva HC Mountfield Miroslav Schön. "Stadión je nejmenším zlem, základním podmínkám vyhovuje," doplnili jej ředitel extraligy Josef Řezníček.

Nejdůležitější věcí pro extraligu bude vybudování prostorů pro novináře a zařízení (i místa) pro brankového videorozhodčího. "Máme dvě možnosti. Buď ho koupit, nebo si ho pronajímat," oznámil generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček. Podle něj je lepší první varianta, protože ta druhá je velmi drahá. Náklady na jeden zápas by se vyšplhaly na deset až patnáct tisíc korun.

Další zásadní záležitostí je instalace informační kostky nad ledem. "Ta ale není součástí licenčního řízení," upozornil Kmoníček. To znamená, že ji tým ke vstupu do extraligy nepotřebuje. Přesto v Hradci bude novější, přesune se sem ta z budějovické Budvar Arény, je totiž majetkem HC Mountfield. "Musíme jen prozkoumat, jak je to s nosností háku na našem stadiónu," podotkl Kmoníček.

Ostatní úpravy jsou už jen kosmetické. Podle pravidel je nutné nainstalovat časomíru do kabiny rozhodčích a hostů, v níž také musí být televize napojená na interní okruh.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články