Hlavní obsah

Pardubice věří, že jim extraligová konkurence v Hradci neuškodí

Pardubice

Vedení hokejových Pardubic věří, že plánovaný přesun českobudějovického Mountfieldu do Hradce Králové jejich klubu neuškodí. Generální manažer Ondřej Šebek se naopak těší na východočeské derby, které by extraligu podle jeho názoru oživilo. Naposledy se hrálo v nejvyšší soutěži derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové v sezóně 1993/94.

Foto: Kateřina Šulová, Právo

Brankář Pardubic Dušan Salfický

Článek

"Beru to tak, že tým Mountfieldu má do Hradce Králové nakročeno, ale neberu to jako hotovou věc. Ještě mají před sebou kus práce na dokončení realizace tohoto přesunu. Celou záležitost sledujeme a jsme zvědavi, jak to dopadne," řekl Šebek klubovému serveru Pardubic.

Pardubice by braly regionální derby jako plus. "Určitě se těším. Je to obrovské lákadlo, řekl bych celonárodní událost. Derby Pardubice - Hradec Králové by bylo velkým zpestřením pro celý český lední hokej," podotkl Šebek a věří, že by derby navázalo na dvě desítky let staré souboje. "Byly to velmi sledované zápasy, tryskaly v nich emoce mezi hráči i fanoušky. Východočeské derby by ozdobila celou extraligu."

Odlivu fanoušků se Šebek nebojí. "Jsem přesvědčen, že nám zůstanou věrni. Umíme jim nabídnout tradici, naše hráče s vazbami na region, v ČEZ Areně panuje výborná atmosféra," uvedl. Neobává se ani ztráty sponzorů v regionu. "Jsme nejnavštěvovanějším klubem, nabízíme kvalitní produkt na vysoké úrovni, tu mají naši partneři léta prověřenou. Věřím tomu, že v případě jejich rozhodování padne volba na Pardubice."

Podle Šebka by měly kluby i spolupracovat, aby vyšly vstříc fanouškům. "Je možné, že někteří naši fanoušci, co jezdili z Hradce Králové, dají přednost bližšímu klubu. Pokud Mountfield bude hrát v Hradci Králové, bylo by dobré se sejít s managementem klubu a pobavit se třeba nad termínovými kolizemi, aby oba kluby nehrály ve stejný den doma. Předpokládám velmi kultivovanou diskuzi a spolupráci obou klubů," dodal Šebek.

Reklama

Související témata: