Hlavní obsah

O Nedvědovi se rozhodne příští týden, naznačuje liberecký kouč Hynek

Liberec

Hokejisté Liberce pokračují v přípravách na novou sezónu nejvyšší soutěže. Stále však netuší, zda jim na ledě pomůže kapitán a lídr Petr Nedvěd, nad jehož dalším působením pod Ještědem nadále visí otazníky. S Bílými Tygry zatím netrénuje. „Ale příští týden se o něm rozhodne,“ prozradil kouč Pavel Hynek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nedvěd

Článek

Ještě loni jste vedl letní přípravu tehdejšího mistra z Pardubic, letos už ordinujete tréninkové dávky na suchu hokejistům Liberce. Je v tom nějaký rozdíl?

Příprava vychází z podmínek, zázemí a prostředků klubů. Já ale říkám, že v létě můžete hráčům všude slíbit jediné, a to je tvrdá práce. V Liberci už přecházíme na intenzitu a budeme trénovat až do prvního červencového týdne. Měli jsme naplánované soustředění ve Špindlerově Mlýně, které jsme kvůli špatnému počasí a riziku povodní v tamní oblasti zrušili. Ale v Liberci jsme našli vše potřebné včetně kopců pro jízdu na horském kole.

Pojďme ke kádru Bílých Tygrů. Jakého odchodu nejvíce litujete?

Musím poděkovat Radku Dudovi za to, co tady odehrál. Výrazně pomohl k záchraně v extralize. Odešel do Plzně, protože nabídce nového mistra jsme nemohli konkurovat. A je mi líto odchodu zkušeného Jardy Kudrny. I z lidského hlediska, protože jsme s ním počítali, ale pak přišlo pravidlo o zařazování mladých hráčů, které odstavilo více borců i z jiných klubů. Třeba vítkovický Viktor Ujčík nemá taky podepsáno. Kudrna s námi v přípravě už není.

Jak to vypadá s Petrem Nedvědem?

Rozhodne se příští týden. Nechte se překvapit. Pobývá v Americe, jsme v kontaktu, mám nějaké náznaky, ale nic mi nepodsouvejte. To je spíš téma pro vedení klubu.

Jste spokojen s doplněním kádru?

Už s námi trénuje Martin Bartek z Pardubic. Tam dal za tři roky přes šedesát gólů a stejnou úspěšnost od něj očekáváme i v Liberci. Měla by to být pro nás výrazná posila. Lotyšský reprezentant Koba Jass má obrovské nasazení, pracuje po celé ploše. Zapojí se až na ledě. Přišli i obránce Tomáš Voráček z Vítkovic, útočník Jakub Valský z Kladna a brankář Marcel Melicherčík ze Sparty.

Jak berete účast v turnaji European Trophy?

Máme stejnou skupinu jako loni, akorát dojde k otočení pořadatelství zápasů. Pojedeme do Švýcarska a na turné do Švédska.

Užijete si ještě léto?

Před nástupem na led budeme mít v červenci osmnáct dní volno. Strávím ho s rodinou na Orlíku.

Reklama

Související témata: