Hlavní obsah

Peterek posílil Vítkovice

TŘINEC

Nejproduktivnější hráč extraligového Třince Jan Peterek pomůže v boji o play-off Vítkovicícm. V jejich dresu by se mohl objevit už v sobotu v předehrávce 44. kola proti pražské Spartě.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Třinečtí hokejisté se radují z postupu do semifinále play-off. To byla ale loňská sezóna. Letos se krčí ve spod tabulky.

Článek

Peterek ve Vítkovicích, za které již v minulosti nastupoval, zůstane na hostování asi až do konce sezóny.

Třinecký kapitán se rozhodl, že vítkovickou nabídku přijme v pátek po prohře s Litvínovem. "Bude to pro mě nová motivace," vysvětlil třiatřicetiletý útočník deníku Sport. "Papírově ještě není všechno dotaženo, ale ostravský manažer Aleš Pavlík už mi volal a říkal, že se mnou počítá na sobotní zápas proti Spartě," řekl Peterek.

Ve Vítkovicích se opět potká s koučem Vladimírem Vůjtkem, pod nímž působil v minulých sezonách v ruské Jaroslavli. "S panem Vůjtkem jsem vždycky vycházel dobře, naše spolupráce byla celkem v pohodě. No, je sice pravda, že když jsem byl mladý a on mě ve Vítkovicích vedl, sem tam jsme se do sporu dostali. Ale čím jsme starší, tím jsme rozumnější," uvedl s úsměvem zkušený útočník.

Peterek, který se do Třince vrátil před letošní sezonou z Ruska, nasbíral zatím 27 kanadských bodů za třináct branek a čtrnáct asistencí.

Třinec je v tabulce extraligy na předposledním místě. Před poslední Jihlavou má náskok 24 bodů, naproti tomu na osmou Plzeň ztrácí jich ztrácí před 44. kolem bodů dvacet. Vítkovice jsou sedmé s náskokem pěti bodů na osmou Plzeň a sedmi na devátý Litvínov.

Reklama

Související témata: