Hlavní obsah

Českobudějovický hokej chce zachránit bývalý šéf klubu David

České Budějovice

Někdejší prezident českobudějovického hokejového klubu Jaroslav David se chce pokusit zachránit seniorský hokej v jihočeském městě. Vedení HC Mountfield se rozhodlo převést extraligu do Hradce Králové, a Českým Budějovicím tak reálně hrozí, že seniorský tým mít nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klimek (vpředu) z Vítkovic atakuje branku českobudějovického Pavla Kantora.

Článek

David, jehož tým David servis hraje krajský přebor, se chce pokusit situaci změnit. "Zvažujeme několik variant. Do konce týdne si udělám nějaký plán a příští týden, ve středu, nebo ve čtvrtek, bych mohl vědět více," řekl ČTK David, který se chystá jednat se zástupci Českého svazu ledního hokeje, představiteli města i možnými sponzory.

Extraliga a zřejmě ani první liga se ale na jihu Čech hrát nebude. Reálně vypadá šance získat licenci pro druhou ligu. David další postup konzultuje s vedení občanského sdružení, které v Českých Budějovicích řídí mládežnický hokej.

"Chceme, aby měla mládež návaznost na seniorský hokej," uvedl David, který také úzce spolupracuje se Zdeňkem Blažkem, jenž byl ještě před nedávnem v čele předsednictva Mountfieldu a působil i jako generální manažer extraligového týmu. Před definitivním přestěhováním týmu do Hradce Králové ale obě funkce opustil.

Reklama