Hlavní obsah

Nedvěd bude v Liberci pokračovat, kývl na další rok. Klub angažoval i Vampolu

Hokejový útočník Petr Nedvěd bude i nadále hájit barvy extraligového Liberce. Jedenačtyřicetiletý kapitán Bílých Tygrů se dohodl se Severočechy na spolupráci na další rok. Liberec také nově angažoval útočníka Petra Vampolu, mistra světa z roku 2010.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nedvěd na srazu české hokejové reprezentace

Článek

"S Petrem Nedvědem jsme se na spolupráci domluvili prakticky již na začátku měsíce. Řekl mi, že nechce končit, po minulé nevydařené sezóně je hladový," uvedl prezident klubu Petr Syrovátko.

Dlouholetého kapitána, který se do mateřského klubu vrátil v roce 2008 a od té doby je ústřední postavou týmu, k pokračování kariéry přesvědčila i aktivita Tygrů v letní přestávce. Klub totiž angažoval řadu nových posil včetně Vampoly.

"Když to viděl, tak řekl, že do toho půjde," uvedl Syrovátko, jenž věří, že nyní už se vše nebude "točit" jen kolem Nedvěda a že výrazné role v týmu převezmou i další hráči. Podle Syrovátka útočníka, který je zároveň i spolumajitelem klubu, čeká zřejmě poslední sezóna v kariéře. "Na 99 procent to tak je, ale nechci, aby jste to brali jako definitivní prohlášení, že končí. Bude záležet i na zdraví a dalších věcech," podotkl prezident klubu.

Zdržel se v zámoří

Nedvěd se měl tiskové konference také zúčastnit, z osobních důvodů ale musel zůstat v Americe, kde byl původně na dovolené. "Měl se vracet ve čtvrtek, ale nakonec přiletí příští týden," dodal Syrovátko.

Vampola v uplynulé sezóně působil ve švédském Växjö, na konci ledna se ale vrátil do Plzně a podílel se na zisku extraligového titulu pro Indiány. Před rozhodujícím sedmým zápasem finále jej ale Západočeši vyřadili z kádru. Liberecké prostředí není pro Vampolu neznámé, působil zde v letech 2003 až 2006. S Tygry v pátek podepsal tříletou smlouvu.

"Jsem rád, že jsme se domluvili. Cítil jsem z Liberce zájem. V týmu je cítit velké odhodlání udělat dobrý výsledek. Věřím, že pro to všichni uděláme maximum," uvedl Vampola, který se pro návrat do Liberce rozhodl i s ohledem na znalost prostředí i délku smlouvy, kterou mu klub nabídl.

Vedení změnilo koncepci, masivně posiluje kádr

Liberec se v minulé sezóně zachránil v extralize až díky vítězství v posledním kole rozšířené baráže. Proto se vedení Tygrů rozhodlo změnit koncepci, angažovalo řadu posil a už nebude tolik spoléhat na hráče z prvoligové farmy v Benátkách nad Jizerou. Tam by ale i nadále měli působit mladší hráči a získávat potřebné zkušenosti.

"Tři roky jsme se neposilovali a věřili jsme, že uspějeme díky tomu, že budeme nechávat obehrát hráče v Benátkách. To se nestalo. Teď došlo k masivnímu posílení kádru a věřím, že jsme schopni se vrátit na místa, která máme rádi. A třeba překonat i naše semifinálová maxima," dodal Syrovátko.

Reklama

Související témata: