Hlavní obsah

Hokejový Litvínov opory nepustí, chce do play off

PRAHA

Hokejisté Litvínova svůj boj o postup do play off nevzdali. Severočeský klub se rozhodl, že žádnou ze svých klíčových opor neuvolní do jiného týmu a až do poslední chvíle bude usilovat o účast ve druhé části sezóny. Obránce Jiří Šlégr či útočník Martin Ručinský tak dohrají soutěžní ročník v litvínovském dresu.

Foto: PRÁVO

Posily z NHL Martin Ručinský a Jiří Šlégr zůstávají v litvínovském dresu - ilustrační foto.

Článek

"O dalším postupu jsme se bavili již v neděli večer, ale definitivní rozhodnutí padlo dnes dopoledne. Sešli jsme se a po krátkém jednání se rozhodli takhle," řekl generální manažer Václav Hořejší.

Postoupí Litvínov do play off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Na schůzce, které se vedle Hořejšího zúčastnil i sportovní manažer a kapitán v jedné osobě Robert Reichel a klíčoví hráči, se žádné drama či střet nekonaly. "Nechceme odcházet od rozdělané práce a o play off se popereme. Plzni a ostatním chceme jejich roli maximálně znepříjemnit," slíbil Hořejší. Litvínovu momentálně patří v tabulce desátá pozice a na osmou Plzeň ztrácí pět bodů.

Hlavní opory sice na severu Čech budou hrát i nadále, někteří hráči však dres změní. Obránce Jan Klobouček bude do konce sezóny hostovat v prvoligovém Ústí nad Labem, útočník Zbyněk Sklenička byl uvolněn na stejnou dobu do Chomutova a Vojtěch Kubinčák do Mladé Boleslavi. Brankář Michal Mařík bude i nadále působit v Havířově.

"Poté, co se uzdravil Hranáč, máme nyní sedm obránců a v podstatě čtyři útoky. Navíc do hry by snad měl brzy naskočit i Martin Ručinský," uvedl Hořejší na klubové internetové stránce. Nejproduktivnější hráč týmu by se mohl zapojit do hry po téměř měsíční přestávce již v pátek, kdy se Litvínov představí na ledě pražské Sparty. "Martin chce hrát co nejdříve. Nemá ale cenu, aby svůj návrat uspěchal. Radši oželíme ještě jeden dva zápasy, než aby se jeho stav zhoršil," dodal manažer.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín