Hlavní obsah

Havlát do Sparty, ve Zlíně Bonk a Veselý

PRAHA

Přestupové hemžení v hokejové extralize nabírá obrátky. V poslední možný den vyhrazený pro změny v kádrech mužstev před koncem základní části už jsou známy první velké přestupy. Údernou sílu pražské Sparty posílí Martin Havlát ze Znojma, mistrovský Zlín doplnil kádr rovnou o dva zkušené útočníky. Z Třince přichází do Zlína Radek Bonk, ze Vsetína zase Ondřej Veselý.

Foto: ČTK/René Volfík

Martin Havlát znovu oblékne sparťanský dres.

Článek

"Příchod Radka Bonka je vyřešený, poslední detaily jsme doladili i u Ondřeje Veselého," řekl generální manažer zlínského klubu Zdeněk Venera. Bonk i Veselý v dosavadních klubech hostovali a Hamé si je tak pouze 'stáhlo' zpět. Oba hráči tedy přicházejí do známého prostředí, neboť v minulosti už ve Zlíně působili.

Bonk hrál za zlínské mužstvo před svým odchodem do zámoří, Veselý ještě v loňské sezóně. Poté odešel do ruského Novosibirsku, odkud se předčasně vrátil do Vsetína. "To byl jeden z důvodů, proč jsme o ně měli zájem. Již několik let máme mužstvo založené na jádru odchovanců a týmovém duchu," podotkl Venera.

Bonk je ještě v zámoří

Problémem podle něj nebude ani skutečnost, že Bonk ve Zlíně působil naposledy v roce 1993. "Ten odstup je větší než u Ondry, ale stále ho považujeme za svého hráče," uvedl generální manažer na adresu důrazného hokejisty, který v letošní sezóně odehrál v extralize 27 zápasů s bilancí šesti branek a deseti asistencí.

Bonk je momentálně v zámoří, kam odletěl, aby byl s manželkou při porodu. Syn se mu narodil 9. ledna. Vrátit by se měl koncem týdne. Naopak Veselý by za Zlín měl hrát již v sobotním televizním utkání v Karlových Varech.

Havlát ve Spartě

Martin Havlát dohraje sezónu v pražské Spartě. Seniorského a juniorského mistra světa uvolnilo Znojmo do pražského týmu na přestup. ČTK to potvrdil prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák.

Havlát působil vedle Znojma v letošní sezóně i v moskevském Dynamu, odkud se ale v lednu předčasně vrátil. Poté trénoval se znojemskými Orly a čekal, až mu ruská strana uvolní transferkartu a povolí mu hrát v české extralize. Tento problém by však měl být již vyřešen.

Reklama