Hlavní obsah

Kaberle opouští Kladno, odchází do Švédska

KLADNO

Hokejový obránce František Kaberle opouští extraligové Kladno a při výluce v NHL bude do konce sezóny působit ve švédském MoDo. Jednatřicetiletý čtyřnásobný mistr světa se tak vrací do mužstva, kde působil v letech 1995-99 před odchodem do zámoří. V MoDo se tvoří ambiciózní tým, který chce v Elitserien zaútočit na nejvyšší pozice.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Kaberle (vpravo) vyráží směr Švédsko. Ilustrační foto.

Článek

"Kladno mi nedělalo problémy. Byli jsme domluveni, že pokud se naskytne nějaká dobrá nabídka, budu moct odejít," řekl ČTK František Kaberle. V dresu Kladna se po vyléčení zranění třísel, kvůli kterému přišel i o start na Světovém poháru, objevil v 22 zápasech a připsal si 16 bodů za pět branek a jedenáct asistencí.

Tým z Örnsköldsviku je aktuálně na pátém místě tabulky švédské ligy. Český bek, který v NHL patří Carolině, bude další z řady posil MoDo z prestižní zámořské soutěže. Vedle Petera Forsberga, který se klubu upsal na celý ročník bez ohledu na vývoj v NHL, jsou v mužstvu další švédští reprezentanti Markus Näslund, bratři Henrik a Daniel Sedinové, Pierre Hedin, Mattias Weinhandl a Mattias Timander. Působí tam i Kanaďané Adrian Aucoin, Bryan Muir a Američan Dan Hinote.

Láká jej hra o titul

"Lákalo mě tam to mužstvo. Při troše štěstí bychom si mohli zahrát o titul," plánuje Kaberle. "Znám tak půlku mužstva z doby, kdy jsem v MoDo hrál. Odjedu tam teď na týden sám, odehraju před reprezentační přestávkou asi dva zápasy. Pak tam budu i s rodinou," doplnil Kaberle.

V Kladně si zahrál v jednom týmu s bratrem Tomášem, který v NHL hájí barvy Toronta. Nyní jejich společné působení na klubové úrovni končí, může však pokračovat v dresu národního týmu. "Nebylo to rozhodnutí ze dne na den, takže o tom Tomáš věděl. Navíc není jasné, zda i on dohraje sezónu na Kladně," dodal zkušený bek, který odehrál v NHL za Los Angeles a Atlantu 309 utkání.

Reklama

Související témata: