Hlavní obsah

Kaberle: Nemám o účast Kladna v play-off obavy

PRAHA

František Kaberle na začátku sezóny díky výluce v NHL znovu oblékl dres mateřského Kladna a byl výraznou posilou středočeských hokejistů. V pondělí však zkušený obránce své angažmá v Kladně pro ročník 2004/05 ukončil, když odešel do švédského celku MoDo. Jak k odchodu došlo a proč se tak rozhodl, vypovídá Kaberle v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

František Kaberle.

Článek

Váš odchod z Kladna je pro fanoušky překvapením, spíše se mluvilo o případném přestupu vašeho bratra Tomáše. Popište, jak vaše námluvy se švédským týmem MoDo probíhaly. Určitě to nebylo rozhodnutí ze dne na den. První kontakty proběhly už před dvěma lety, sešli jsme se i během letošního mistrovství světa v Praze, takže jsem měl dost času na přemýšlení.

Je náhoda, že k realizaci vašeho odchodu došlo v poslední den přestupního období? Není, chtěl jsem za Kladno odehrát co možná nejvíce zápasů, takže jsem nikam nespěchal.

S kým jste se o změně angažmá radil? Samozřejmě jsem se poptal svých blízkých, co si o to myslí, ať už manželky, táty nebo bráchy.

V MoDo jste působil už v letech 1995-99, kolik hráčů ze současného týmu znáte? Zhruba půlku kádru.

Už jste s vedením týmu dolaďoval detaily jako bydlení? Budete ve stejném domě jako v době svého předchozího angažmá? K tomu jsme se ještě nedostali. Pochybuji, že ten barák, ve kterém jsem byl, bude ještě volný, vždyť přišlo hodně nových kluků.

Mezi nimi i hvězdy jako Forsberg, Näslund či bratři Sedinové. Hrálo složení týmu velkou roli při vašem rozhodování? Určitě, viděl jsem už před těmi dvěma lety, že je to tým, který vedení systematicky buduje s cílem hrát o titul.

Takže o jiném týmu jste neuvažoval? Vůbec ne, už díky tomu, že mám s MoDo dlouhodobě dobré vztahy.

Byl jste ve Švédsku od vašeho odchodu do NHL? Byl jsem tam jednomu kamarádovi na svatbě.

Jaký bude váš program v následujících dnech? Vzhledem k tomu, že jste v nominaci na Švédské hokejové hry, teď asi strávíte hodně času v letadle na lince Praha-Stockholm... V úterý letím do Švédska, kde bych měl odehrát čtvrteční a nedělní zápas, v pondělí přijedu do Prahy na sraz a pak zas do Švédska.

Neuvažujete o tom, že se s reprezentačními trenéry dohodnete, abyste na sraz týmu nemusel? Není to problém, rád se do Čech vrátím.

Manželka s dvouměsíční dcerkou Franceskou absolvují náročné cestování s vámi? Ne, počkají tady na mě a do Švédska poletí, až tam pojedu na delší dobu.

Co může váš odchod udělat s Kladnem? Hrál jste přesilovky, hodně se na vás spoléhalo... Nemyslím, že by teď byl ohrožený jeho postup do play-off. Neříkám, že ho má na sto procent jisté, ale nemám obavy, že by se to Kladnu nepodařilo.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín