Hlavní obsah

Bývalý šéf klubu David českobudějovický hokej zahraňovat nebude

České Budějovice

Bývalý prezident českobudějovického klubu Jaroslav David se nebude podílet na záchraně seniorského hokeje v jihočeské metropoli. Vedení místního občanského sdružení, které v Českých Budějovicích řídí mládež, se podle něj rozhodlo upřednostnit možnost získání prvoligové licence od Hradce Králové, kam se přestěhoval extraligový HC Mountfield.

Článek

David ve spolupráci s odchovanci českobudějovického hokeje, působícími momentálně v Evropě i v NHL, jednal s prvoligovými kluby ochotnými odprodat licenci. Vedení občanského sdružení, které zastupuje Zdeněk Blažek, se ale rozhodlo upřednostnit vlastní variantu, o níž už informoval i zástupce města, kteří se na jednání o záchraně seniorského hokeje podílí.

"Pan Blažek uvedl, že občanské sdružení v žádném případě neuzavře spolupráci se subjektem, který bude vlastnit prvoligovou licenci s tím, že to není garance, že prvoligový hokej v Budějovicích zůstane. Připravenou mají vlastní variantu získání prvoligové licence z Hradce Králové, odkud ji mají předběžně přislíbenou," uvedl David pro Deník.

Hokejistům v čele Alešem Kotalíkem, Romanem Turkem, Václavem Prospalem, Milanem Michálkem, Martinem Hanzalem a Jiřím Novotným přitom podle Davida jasně garantovali, že seniorská soutěž zůstane trvale v Českých Budějovicích. Šance odkoupit první ligu byla podle jeho slov od Mostu.

"Všechna jednání byla vedena v tom duchu, že velkou roli hraje čas. Už je začátek července a pokud se mělo něco začít, tak je to budování hráčského kádru, realizačního týmu, zajištění ledů, přátelských zápasů, výstroje a spousty dalších záležitostí. Byl nejvyšší čas začít něco intenzivně připravovat, aby se sezona vůbec stihla," dodal David. Občanské sdružení má podle jeho informací příslib převedení licence na konci července.

Reklama