Hlavní obsah

Řezníček byl po inspekci hokejového stadiónu v Hradci spokojený

Šéf hokejové extraligy Josef Řezníček absolvoval inspekci na stadiónu v Hradci Králové, kde má hrát HC Mountfield po přesunu z Českých Budějovic. Přestože měl k několika věcem výhrady, odjížděl z východu Čech spokojený. Vše je na dobré cestě, aby se v Hradci Králové od září skutečně hrála tuzemská nejvyšší soutěž.

Článek

Bývalý vynikající obránce připustil, že stav stadiónu zhruba odpovídal tomu, co předpokládal. "Neshledali jsme žádné závažnější problémy, až na chybějící videosystém, což se intenzivně řeší," řekl ČTK Řezníček. "Z mé strany panovala spokojenost, lidé v Hradci jsou vstřícní, pečlivě si zapisovali naše poznámky a jsou připravení dořešit všechny nedostatky," doplnil Řezníček.

K těm nejvýraznějším patřily vedle chybějícího videosystému kabina pro hosty a také videokabina, které zatím neodpovídají licenčnímu řádu. "Probíhají stavební úpravy, a i když ne třeba vše se řeší hned najednou nyní, jsou naplánované práce na všech věcech tak, aby se stihlo dát vše do pořádku," přiblížil Řezníček.

Stav Městského zimního stadionu mohl být překážkou při udělení licence, ten ale již splňoval extraligové požadavky. S instalací techniky pro videorozhodčího a dalšími menšími úpravami se počítalo. Město navíc do budoucna počítá s rekonstrukcí mantinelů a chlazení ledové plochy.

Licenci by proto mohli Královéhradečtí obdržet ke konci srpna. "Tam je na programu výkonný výbor a budou udělovány licence i pro ostatní kluby. V Hradci mám naplánováno ještě několik dalších kontrol, přičemž poslední má být okolo 20. srpna. Pokud tam bude vše v pořádku, pak dám návrh na přijetí do extraligy," nastínil Řezníček, podle něhož je však důležitá zároveň legislativní stránka celého přesunu klubu z Českých Budějovic.

"Jak mám zprávy, došlo k založení společnosti, což byl důležitý krok, ale abych se přiznal, nevím přesně, jak jsou na tom po legislativní stránce daleko. Představitelé HC Mountfield každopádně dostali přesné a konkrétní instrukce. Každým dnem očekávám písemné dokumenty o tom, že subjekt bude hrát tam a tam, a další náležitosti," řekl Řezníček.

Reklama