Hlavní obsah

Slavia zúčtovala s Kladnem

PRAHA

Až na čtvrtý pokus se hokejisté pražské Slavie dočkali v této sezoně výhry nad Kladnem. A stála za to. Po třech předchozích porážkách jej v neděli na vlastním ledě zdolali 6:2. A nemusí to být poslední letošní vzájemný zápas obou klubů, postavení v tabulce je zatím předurčuje i k bitvě v prvním kole play off.

Článek

Podle nedělního zápasu by se tato varianta rozhodně nelíbila Kladnu a nejméně brankáři Orctovi, který se v Sazka Areně ztrapnil dvěma kuriózními góly. Slavia pečlivě bránila červenou čáru a vyjma Paterovy formace se v úvodu zápasu za toto střežené území hosté dostávali jen sporadicky.

A to i tehdy, když potřebovali dohánět náskok, oč se snažili od šesté minuty. Tehdy nabídli Slavii výhodu přesilovky a domácí Hluchého faul potrestali už za patnáct vteřin. Havlovu jemnou teč Žižkovy přihrávky sice Orct ještě vyrazil, ale střelec objel branku a překvapil jej ze druhé strany.

Duel se nesl ve znamení nervozity a zaťatých pěstí. Rozhodčí Turčan rozdal 52 trestných minut, dvakrát musel chladit horké hlavy desetiminutovým trestem. Na každé straně se provinila největší hvězda. Zatímco s absencí Pálffyho, který se po celý zápas pošťuchoval se Ševcem, si slávisté poradili, při odpočinku Tomáše Kaberleho hosté dvakrát inkasovali.

Tomica nejdřív při špatném střídání kladenských zadáků vybídl k sólu a bekhendové kličce Vašíčka, po pouhých 27 sekundách našel Kopeckého a ten tečovanou střelou překvapil Orcta. Puk sice letěl obloukem přímo na jeho lapačku, ale pak jí těsně minul a místo do ní zapadl do sítě. Nebylo to ale naposled, co se Orct pod svou modrou přilbou červenal.

Svou chybou zatrhl Kladnu snahu o vyrovnání, které nastartovala Špeldova přesilovková rána pouhých pět vteřin poté, co Vašíček usedl na trestnou lavici. Na začátku třetí třetiny mělo Kladno navrch, ale zchladila jej Pálffyho střela z vlastní poloviny, kterou Orct lehkovážně pustil. Slovenský útočník tak prodloužil svou sérii zápasů, v nichž bodoval, na pět.

Kladenský brankář vydržel ještě dva góly, než místo sebe pustil Kopřivu. Jeho spoluhráči se v závěrečné třetině radovali jen po souhře Kaberleho, Procházky a střelce Patery, který si pomocí hokejové chytrosti položil brankáře Šmída a pak pod ním vstřelil druhý gól hostů.

Byl to přesto radikální obrat od posledního zápasu Kladna na ledě Slavie, v němž tehdy rekordní návštěva sledovala Jágrův koncert a následné loučení. Dnes před poloviční návštěvou středočeské derby skončilo nejvyšším rozdílem v sezoně. Slavia od domácího sedmibrankového debaklu s Plzní neprohrála v základní hrací době popáté za sebou.

Slavia Praha - Rabat Kladno 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. L. Havel (Žižka), 29. Vašíček (Tomica, Vlasák), 30. M. Kopecký (Tomica), 44. Pálffy, 52. Beránek (Špaček), 52. Vondrka - 33. Špelda (Patera), 50. Patera (Martin Procházka, T. Kaberle). Rozhodčí: Turčan - Čech, Machálek. Vyloučení: 9:7, navíc Pálffy - T. Kaberle oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8261.
Sestavy:
Slavia: Z. Šmíd - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Špaček, Žabka, Žižka - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - L. Havel, Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, Graňák. Trenér: Růžička, Kalous a Weissmann.
Kladno: Orct (52. Kopřiva) - Ševc, T. Kaberle, Špelda, Zeman, P. Kasík, Jelínek, V. Čech - Bílek, Patera, Martin Procházka - Kysela, Gardoň, Hluchý - Horna, Zajíc, Mrázek - Michael Frolík, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller a Tatíček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín