Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic potřetí za sebou porazili Spartu

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili i potřetí za sebou v extralize pražskou Spartu. Na vítězství 4:2 se podílel dvěma góly a jednou asistencí útočník Petr Sýkora. Východočeši si tak upevnili čtvrtou pozici a na pátý Liberec mají dvoubodový náskok. Sparta ztrácí na druhém místě na vedoucí Zlín čtyři body.

Článek

Vyprodaná pardubická hala viděla hokej hraný ve vysokém tempu. Pardubičtí si v úvodní třetině vytvořili víc brankových šancí, přestože jejich Lašák měl na svém kontě víc zásahů než jeho protějšek Pöpperle. Do vedení dostal domácí Hemský, který v 5. minutě proškolil sparťanskou obranu a dokázal, že je důstojnou náhradou Hejduka v nejproduktivnějším pardubickém útoku. Pak domácí nevyužili přesilovku při Nedvědově vyloučení a v 17. minutě měli štěstí, že se neprosadil Netík. Prakticky z protiútoku se ale radoval Moeller podruhé. Petr Sýkora potvrdil pověst střelce a téměř od modré čáry překonal Pöpperleho.

Na začátku druhé třetiny nevyužili domácí další početní výhodu při Pilařově vyloučení. Pardubice získávaly pomalu herní převahu, ale ve 28. minutě se dočkala i Sparta. Domácí nedůrazně rozehrávali za Lašákovou brankou, puk vybojoval Hlaváč a Pilařovu přihrávku zužitkoval Kratěna. Spartu branka nabudila ke zvýšené aktivitě a domácí se museli v obraně hodně činit. Přesto se jim ale rýsovaly šance z rychlých protiútoků. Ve 30. minutě ztroskotal na sparťanském brankáři Hemský. O tři minuty později si sparťané neporadili proti Lašákovi, který skvěle zmařil dvě jejich příležitosti.

Ve 35. minutě byl vyloučen Vyhlídal, ale Sparta hrála přesilovku tak naivně, že v ní mohla dvakrát inkasovat. Nejprve nevyšel domácím únik dvojice Mikeska - Bulis a vzápětí Hemský trefil jen tyčku. Pak se mohl zapsat mezi střelce znovu v oslabení Dopita, který využil Nedvědova zaváhání, ale trefil jen Pöpperleho. Hosté si v této přesilovce vytvořili jedinou šanci, Lašák však dokonale přečetl Nedvědův úmysl.

Totéž se pardubickému brankáři povedlo i ve 43. minutě a podobně jako v úvodní třetině z protiakce se opět trefil Petr Sýkora. Tempo utkání nabralo na obrátkách a před brankou Sparty bylo horko. Důrazu Pražanů čelili domácí rychlou kombinací a Pöpperle byl hodně vytížen. Ve 46. minutě Sparta kontrovala Havlátovým gólem. Hosté vycítila šanci na vyrovnání, přidali na tvrdosti i rychlosti.

Dvoubrankový náskok však mohli domácí získat v další přesilovce v 53. minutě, ale hosté se dobře bránili a napadáním na útočné modré nutili domácí obránce ke zdlouhavému rozehrávání. Šanci nevyužil ani domácí Pištek, který v 55. minutě netrefil odkrytou branku Sparty. Vzápětí ve skrumáži před Lašákem padající Čáslava zalehl kotouč a musel na trestnou lavici. V 58. minutě se dostal do gólové šance ujíždějící Hemský, ale netrefil branku. V závěru se Sparta odhodlala k power play, ale 18 sekund před koncem dal domácí Divíšek čtvrtou branku.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Hemský (Bulis, Mikeska), 17. P. Sýkora (Snopek, Dopita), 44. P. Sýkora (Blažek, Dopita), 60. Divíšek (P. Sýkora, Dopita) - 28. Kratěna (Hlaváč, Pilař), 46. Havlát (Olesz, P. Nedvěd). Rozhodčí: Rejthar - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 9205 (vyprodáno).
Sestavy:
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Vyhlídal, Mudroch, Pácal - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hemský, Mikeska, Bulis - Tvrdík, Divíšek, Pištek - Rolínek, Koukal, Průcha. Trenéři: Martinec a Šejba.
Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Jan Hanzlík, Majeský, Melichar, Richter, Řezníček, Schnábel - Kratěna, D. Výborný, Hlaváč - Havlát, P. Nedvěd, Olesz - Ton, Sivek, Chabada - Netík, Kašpařík. Trenéři: Lener, Gudas a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články