Hlavní obsah

Mountfield HK už představil nové logo i dresy. Klubové barvy jsou červená, černá a bílá

Hradec Králové

Extraligovou licenci získá nový hokejový klub Mountfield HK, který bude působit v Hradci Králové a vzniká jako fúze dosud budějovického HC Mountfield a místních Královských Lvů. Spojení se odráží i na dresech a v novém logu, které nesou motivy dosavadního extraligového celku z jihu Čech i prvoligového hradeckého týmu. Součástí je název hlavního sponzora i hlava lva, klubové barvy budou červená, černá a bílá.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček (vlevo) a útočník Jiří Šimánek představili na tiskové konferenci v Praze dresy nového extraligového hokejového klubu z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

„Nová společnost čeká na registraci u rejstříkového soudu a už podala i přihlášku na hokejový svaz. Máme příslib od prezidenta svazu Krále, že všechny kroky proběhnou rychle. Jakmile budou realizovány legislativní i formální náležitosti, převede se na nový subjekt bezplatně licence na nejvyšší soutěž," tvrdí předseda představenstva Miroslav Schön.

Hradecké zastupitelstvo má už 30. července schválit akcionářskou smlouvu, v níž jsou upraveny podíly města a společnosti Mountfield a podle primátora Zdeňka Finka je důležité, že finanční částka, kterou Hradec přispěje na hokej, zůstává stejná jako při podpoře dosavadního prvoligového klubu: „Z hlediska města dostaneme za stejně peněz víc muziky,"

Nový klub je zároveň vlastníkem prvoligové licence, o jejímž prodeji v současnosti jedná se dvěma městy: s Kolínem a s Českými Budějovicemi. „Do týdne bychom měli mít jasno, kdo od nás možnost startu v první lize získá," tvrdí generální manažer klubu Mountfield HK Aleš Kmoníček.

Kotalíkovi se do Hradce nechce

Extraligové mužstvo, které povedou trenéři Peter Draisaitl a Jiří Kučera, začne s přípravou na ledě 24. července. Využije prakticky kompletní kádr jihočeského mužstva, vyjma Aleše Kotalíka, jemuž skončila smlouva a do Hradce nechce.

Zatím bylo rozhodnuto, že pětadvacet hráčů z Budějovic doplní šest vybraných hokejistů z dosavadního hradeckého kádru, kterými jsou brankář Vladimír Koutský, obránci Martin Vágner s Tomášem Kolafou a útočníci David Švagrovský, Michal Tvrdík a Petr Haluza.

Kudrna přemýšlí o nabídce. Přijde Rolinek?

„Drtivá většina hráčů přicházející z Budějovic už si v Hradci zajistila ubytování a věřím, že složíme konkurenceschopný tým pro to, abychom se pohybovali v klidných vodách extraligové tabulky," tvrdí Kmoníček, jenž by chtěl do mužstva získat ještě jednoho zkušeného útočníka.

Mohl by jím být místní rodák Jaroslav Kudrna, jenž naposledy působil v Liberci. „Dostal od nás nabídku a přemýšlí o ní," upřesňuje Kmoníček. Vyloučena není ani možnost příchodu expardubického Tomáše Rolinka, kapitána mistrů světa 2010.

Vstupenky na jednotlivé zápasy vyjdou na 90 až 190 korun, celosezonní permanentka na dva až čtyři tisíce. "Doufáme v návštěvnost mezi čtyřmi a pěti tisíci diváky. Marketing by měl udělat kus práce, aby si fanoušci hráče z Budějovic přisvojili," tvrdí Kmoníček.

Reklama

Související témata: