Hlavní obsah

Šimánek se v Hradci zařadil mezi budějovické klienty realitních makléřů, byt si tam jen pronajal

Martin KézrPrávo

Prožil patnáct extraligových sezón v budějovickém dresu, ale během léta se Jiří Šimánek musel vyrovnat s nečekaným stěhováním. Teď si 34letý hokejový útočník začíná s celou rodinou zvykat v Hradci Králové, kam majitel klubu převedl licenci i s celým klubem z jihočeské metropole.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček (vlevo) a útočník Jiří Šimánek představili na tiskové konferenci v Praze dresy nového extraligového hokejového klubu z Hradce Králové.

Článek

Už jste si našel v Hradci bydlení?

Pronajali jsme si byt. Realitní makléři v Hradci z nás museli mít radost. Když jsme se ženou sondovali možnosti, většina nám říkala, že už jim někdo z hokejistů volal. Přece jen si ale nechávám na jihu zázemí, bydlíme za Budějovicemi a tam se chceme jednou s rodinou vrátit.

Berete působení v Hradci jako odchod z domova?

Trochu jo. Když někde hrajete patnáct let, tak změnu vnímáte citlivě. Různé trejdy sice k naší práci patří, ale stěhování kompletního mužstva, to už je dost nestandardní situace. Málokomu se ale podaří prožít celou kariéru na jednom místě, mě to potkalo na jejím konci.

Stěhujete se s celou rodinou?

Doma bylo brzy jasno, že půjdeme do Hradce všichni. Nechtěl jsem manželku a dcery nechat samotné 250 kilometrů daleko. Ani pro ně to není jednoduché, hned při první návštěvě města jsem dětem ukazoval plavecký tobogan a lákal je i na blízkost Zoo ve Dvoře Králové. Sebrali jsme doma, co budeme potřebovat, a přesouváme se tam, kde budu hrát.

Řeší to tak i ostatní hráči?

Většinou ano, všichni jsme se s tím nějak popasovali. Kluci říkali, že už to mají taky v Hradci zařízené. Každý z nás si kolem bydlení v kabině určitě řekne svůj příběh. Šel ale celý tým, což je výhoda. Jsme na sebe zvyklí a to hlavně v začátku určitě pomůže.

Jak těžké bude, aby si vás hradečtí fanoušci přisvojili?

Pro Hradec to bude zpočátku přece jen trochu cizí tým a budeme muset diváky získat na svoji stranu tím, jak budeme hrát. Aby nás vzali za své a fandili nám.

Těšíte se třeba na regionální derby s Pardubicemi? V Budějovicích jste podobný duel nemohl zažít.

Určitě ty zápasy budou mít náboj a fanoušci si přijdou na své. Doufám, že atmosféra bude výborná, v té se vždy hraje lépe, než když je ticho na zimáku. Za sebe ale nemám s Pardubicemi úplně dobré zkušenosti, vyhrál jsem u nich snad dva zápasy za celou kariéru.

Reklama

Související témata: