Hlavní obsah

Chomutov vyjel poprvé na led, s týmem už jsou i Lakos a Bartečko

Chomutov

Hokejisté Chomutova zahájili přípravu na ledě. S týmem už trénovaly všechny posily. K mužstvu se dnes připojili i rakouský bek André Lakos a slovenský útočník Ľuboš Bartečko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci hokejistů Chomutova

Článek

Severočeši končili minulý ročník v baráži, v níž extraligu těsně uhájili. Aby se podobný scénář neopakoval, přivábil klub pět výrazných posil. Již dříve s týmem trénovali zadák Tomáš Malec s útočníky Jaroslavem Svobodou a Jozefem Balejem.

Trenér Jiří Čelanský, jemuž bude vedle Zdeňka Skořepy nově k ruce jako asistent bývalý vynikající bek Jiří Veber, si posily pochvaluje. "Chyběl nám velký a důrazný bek schopný hrát přesilovku. Myslíme si, že André dokáže tato očekávání splnit," řekl Čelanský pro klubový web na adresu téměř dvoumetrového Lakose, dlouholetého rakouského reprezentanta, který nechyběl ani na letošním MS ve Švédsku a Finsku.

Potěšil ho i příchod Bartečka. "Ľuboš je jeden z nejzkušenějších hráčů, který bude v extralize působit. Přínosem bude jeho přehled a zkušenosti," uvedl Čelanský, který měl na tréninku s trojicí gólmanů ve složení Miroslav Hanuljak, Matúš Kostúr a Jan Strmeň celkem 27 hráčů.

Převážná většina z nich za sebou měla pestrou přípravu na suchu. "Snažili jsme se ji udělat tak, aby hráče v rámci možností bavila," řekl Čelanský. "Nechci to zakřiknout, ale mám z toho dobrý pocit."

Navzdory plánům na úpravu rozměrů kluziště zůstane hrací plocha SD arény beze změn. "Nakonec jsme se rozhodli, že k dalšímu zúžení ledu nepřistoupíme," potvrdil Čelanský.

První z deseti přípravných zápasů čeká Piráty v Karlových Varech. Léto jim zpestří účast v European Trophy. Právě Energie pak bude v pátek 13. září i první soupeřem Chomutova v extralize.

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 1. srpna: HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov (18:00).
Úterý 6. srpna: Piráti Chomutov - Sparta (17:30; European Trophy).
Úterý 13. srpna: Piráti Chomutov - UPC Vídeň Capitals (17:30; European Trophy).
Čtvrtek 15. srpna: HC Slovan Bratislava - Piráti Chomutov (18:00; European Trophy).
Pátek 23. srpna: Linköping HC - Piráti Chomutov (19:00; European Trophy).
Sobota 24. srpna: HV 71 - Piráti Chomutov (16:00; European Trophy).
Úterý 27. srpna: Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov (17:30).
Pátek 30. srpna: Piráti Chomutov - KalPa Kuopio (17:30; European Trophy).
Sobota 31. srpna: Piráti Chomutov - JYP Jyväskylä (17:30; European Trophy).
Pátek 6. září: HC Sparta Praha - Piráti Chomutov (18:30; European Trophy).

Reklama

Související témata: