Hlavní obsah

Liberec vyjel poprvé na led, zatím tradičně bez kapitána Nedvěda

Liberec

Tradičně bez své hlavní hvězdy Petra Nedvěda, ale již s posilami Jiřím Hunkesem a Petrem Vampolou, ve středu zahájili přípravu na ledě hokejisté Liberce. Kapitán Nedvěd se připojí k týmu až 12. srpna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký Petr Nedvěd.

Článek

Trenér Pavel Hynek měl na tréninku 31 hráčů do pole a tři gólmany. Již dříve s týmem byli nově příchozí útočníci Martin Bartek, Jakub Valský, obránce Tomáš Voráček a brankář Marcel Melicherčík, ve středu se připojili Hunkes s Vampolou. Kromě Nedvěda chyběl ještě forvard Koba Jass, jemuž se při pondělním leteckém přesunu zatoulala výzbroj.

Nedvěd se připravuje individuálně. "Ale poté, co se připojí k týmu, měl by normálně hrát zápasy European Trophy," řekl mluvčí klubu Milan Kadlec.

Kouč Hynek je s dosavadním průběhem přípravy spokojený. "Většinu práce, kterou jsme měli v plánu, jsme udělali," uvedl Hynek na klubovém webu s připomínkou, že určitou komplikací byly například povodně.

Vadila mu ale jiná věc. "Mrzí mě fakt, že někteří hráči neodtrénovali celou přípravu kvůli drobným zraněním, někdo odmarodil i půlku přípravy. To se však stává v každém týmu," podotkl Hynek. Už léta si pohrává s neobvyklou myšlenkou přípravy, která by nemusela být výhradně kolektivní.

Hráče musí hlídat a nutit

"Mohlo by se začít půl na půl (půl kolektivní a půl individuální) a po čase by se přešlo čistě do individuální přípravy jednotlivých hráčů. Už jsem nad tím přemýšlel, že třeba dopoledne by trénovali všichni společně a odpoledne by se každý zabýval tréninkem toho, co potřebuje. Věřím, že jednou tomu tak bude," prohlásil Hynek.

Připustil ale, že většina hráčů by nebyla schopna se dobře připravit. "Jsou tu hráči, které musíte hlídat a nutit," uvedl.

Do přípravy vzal šest juniorů, ale pouze dva z nich vše dobře zvládali. "Další dva jsou moc mladí a ti zbylí se tady zavařili jako knedlíci a dva týdny se z toho dostávali. Na druhou stranu, tihle mladí kluci vidí, co jim ještě chybí do extraligy. Ale uvidíme až na ledě. Na oválu se nikdo hokej nenaučil. Teď přijde ta část, na kterou se těšíme a uvidíme, jak to bude vypadat," řekl Hynek.

Úvodním přípravným zápasem bude pro Bílé Tygry ve čtvrtek 1. srpna souboj s účastníkem ruské vyšší ligy Torpedem Usť-Kamenogorsk. Poté prověří Liberec Mladá Boleslav a následovat bude osm utkání v European Trophy. Do extraligy vstoupí v pátek 13. září na ledě Třince.

Reklama

Související témata: