Hlavní obsah

Litvínov začal trénovat na ledě bez veteránů Ručinského a Šlégra

Litvínov

Hokejisté Litvínova zahájili přípravu na ledě bez dvou olympijských vítězů, které mají v kádru. Útočník Martin Ručinský a zadák Jiří Šlégr, jenž se opět vrací k hokeji po více než roční odmlce, se zatím připravují individuálně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Litvínova.

Článek

K jednomu návratu do týmu Vervy již došlo - podobně jako Šlégr se o obnovení kariéry bude pokoušet jiný obránce se zkušenostmi z NHL Vlastimil Kroupa. Osmatřicetiletý bek strávil poslední tři roky aktivní dráhy právě v Litvínově, nyní se k hokeji vrací po dvou letech.

Dvaačtyřicetiletý Šlégr ohlásil konec již v roce 2010, posléze ale překvapivě naskočil zpět do hry v závěru ročníku 2011/12, aby pomohl týmu k záchraně. Následně prohlásil, že definitivně končí. Bývalý poslanec však letos podle svých slov zjistil, jak moc mu hokej schází.

Nyní touží opět pomoci mateřskému klubu, nejlépe k velkému úspěchu. Již delší dobu se na návrat připravuje. Individuálně, jak je dlouhá léta zvyklý. "Ještě o tom budu s trenéry mluvit, ale předběžně jsme domluvení, že bych se k týmu připojil v pondělí 5. srpna," řekl Šlégr.

Trenéři Vladimír Jeřábek a Petr Rosol přivítali na středečním tréninku 29 hráčů; pět kompletních formací a čtyři brankáře. Jejich svěřenci se představí v prvním z deseti přípravných zápasů ve čtvrtek 1. srpna v Praze proti Slavii. V úvodním extraligovém souboji přivítají Severočeši ve čtvrtek 12. září finalistu minulého ročníku Zlín.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec