Hlavní obsah

Raději přímý postup, proklíná baráž kladenský kapitán

KLADNO/HAVÍŘOV

Před třemi lety bojovali Josef Zajíc a Tomáš Sršeň bok po boku v Essenu v nejvyšší německé soutěži. Po jediné sezóně se jejich osudy rozdělily. Nyní vedou proti sobě jako kapitáni mužstva Kladna, respektive Havířova, v barážové bitvě o extraligu.

Článek

Oba jsou vyhlášení bouřliváci. Kladenský Zajíc se však narozdíl od základní části první ligy zatím krotí, větších excesů se dokázal vyvarovat. "Na zbytečné rozdávání nezbývají síly," vysvětluje.

Baráž proklíná. "Museli jsme podstoupit dlouhé martyrium ligy, play-off a teď tohle. Mělo by se postupovat přímo. A to neříkám, protože to letos vyšlo na nás. Jsi nejhorší, tak spadneš, vyhrál jsi, postoupíš," míní Zajíc.

Sršeň ve třetím utkání pomohl Kladnu k obratu. Musel předčasně do sprch, při trestu na 5 do konce utkání Kladno srovnalo. Dušoval se, že Michálka nefauloval. A narozdíl od středočeského soka se mu baráž líbí: "Vyhovuje mi to, člověk je ve varu. V základní části se mnohdy hrálo z povinnosti, tady o něco jde."

"Když fauluje, dělá to šikovně"

Kapitán Havířova vzpomíná stejně jako Zajíc na společně působení v Essenu v dobrém. "Nebylo to špatné, bylo tam hodně Čechů. Ale hokejové pověsti naší země jsme zůstali hodně dlužni," míní Sršeň. Rivala s céčkem na dresu uznává. "V souboji neuhne, je pro mužstvo velkým přínosem. Nevýhodou je, že vyhledává šarvátky a rozhodčí se na takové typy dívají přes prsty," soudí vůdce havířovské smečky.

Po třetím zápase si řada kladenských hráčů stěžovala na Sršňův styl. Zajíc nikoli: "Je to dobrý hokejista, velmi chytrý. Když píchá a podráží, dělá to šikovně. Ale myslím, že do otevřené rvačky by nešel."

Gólově se zatím neprosadil Sršeň (0+2) ani Zajíc (0+5). "Je to těžké, tlak je velký, jde o hodně," říká kapitán Havířova. Zajíc to hodnotí stroze: "Je mi fuk, kdo dá góly. Hlavně, že budeme v extralize."

Páté utkání baráže se hraje na ledě Havířova dnes od 17 hodin.

Reklama

Související témata: