Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu na ledě i s Honejskem a Zámorským

Zlín

Hokejisté Zlína zahájili přípravu na ledě i s uzdravenými Antonínem Honejskem a Petrem Zámorským, kteří kvůli operacím ramen nedohráli závěr minulé sezóny. Před zahájením extraligy odehrají čeští vicemistři a vítězové Prezidentského poháru jedenáct přípravných zápasů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jaroslav Balaštík (vlevo) a další zlínští hokejisté v pondělí poprvé vyjeli na led.

Článek

Hráči se sešli po 25 dnech volna od skončení letní přípravy. Trenér Rostislav Vlach měl na prvním tréninku k dispozici 29 hokejistů. Chyběli jen junioři Lukáš Buchta a Pavel Sedláček, kteří jsou na srazu reprezentační dvacítky, a útočník Tomáš Fořt, který se doléčuje po zánětu srdečního svalu.

"Na rozdíl od předchozích let je výhodou, že nemusíme cestovat za prvním ledem do Uherského Hradiště. Využíváme přilehlou halu vedle zimního stadiónu, což je velmi příjemné," pochvaloval si podmínky kouč Vlach.

Zpočátku budou Berani na ledě jednou denně, neboť odpoledne je plocha plně obsazena dalšími mužstvy zlínského hokeje. "Tým rozdělíme na dvě skupiny, přičemž jedna bude na ledě a ta druhá v posilovně nebo absolvuje odrazová cvičení. Během dne se prostřídají. Od druhého týdne již přijde na řadu dvoufázový trénink," přiblížil Vlach.

Přípravu na ledě absolvují i nadějní junioři. "Chceme tyto mladé hráče vyzkoušet v pár přípravných zápasech. Předpokládáme, že první selekci v početném hráčském kádru uděláme v polovině srpna," nastínil své záměry bývalý útočník.

Sérii přípravných zápasů odstartují Vlachovi svěřenci 8. srpna na domácím ledě proti Skalici. Stejně jako v předcházejících letech se tým představí i na Rona Cupu v Trenčíně.

Reklama

Související témata: