Hlavní obsah

Hradec získá poloviční podíl v hokejovém klubu HC Mountfield

Hradec Králové vstoupí do hokejového klubu Mountfield HK, město v klubu za milión korun získá padesátiprocentní podíl. V úterý o tom rozhodli královéhradečtí zastupitelé. Extraligový Mountfield se přesunul do Hradce Králové z Českých Budějovic kvůli sporům s tamní radnicí a Budějovickým Budvarem o čepování piva při domácích zápasech extraligy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček (vlevo) a útočník Jiří Šimánek představili na tiskové konferenci v Praze dresy nového extraligového hokejového klubu z Hradce Králové.

Článek

"Schválili jsme akcionářskou dohodu, která řeší všechny podstatné věci o spolupráci," řekl novinářům náměstek hradeckého primátora Martin Soukup (ODS). Zastupitelstvo ve svém usnesení souhlasilo s tím, že město poskytne klubu na činnost vrcholového sportu maximálně 13,7 miliónu korun na sezónu a také mu dá příspěvek na náklady spojené s užíváním hradeckého zimního stadiónu v maximální výši tři milióny korun na sezónu.

Přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové schválili královéhradečtí zastupitelé již 18. června. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) minulý týden oznámil, že klub Mountfield HK byl přijat za člena hokejového svazu a nyní čeká na udělení extraligové licence. Svaz shromažďuje podklady, zásadní bude stav hradeckého stadiónu, kde například chybí videosystém. Poslední kontrola stadiónu se má uskutečnit kolem 20. srpna, koncem měsíce by pak mohli Východočeši obdržet licenci.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice