Hlavní obsah

Kapitán chomutovských hokejistů Kraft se loučí. Klub přesto jeho kontrakt dodrží

Chomutov

Hokejový útočník Milan Kraft, jenž byl dosud kapitánem extraligového Chomutova, ukončil ve 33 letech kariéru. Juniorský mistr světa z roku 2000 se rozhodl pro odchod z vrcholového hokeje poté, co pro něj před novou sezónou nezbylo odpovídající místo v sestavě.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský Milan Kraft se raduje z gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Bývalý juniorský a seniorský reprezentant Kraft hrál za Chomutov čtyři roky, nejprve tři sezóny v první lize a po postupu do extraligy i jeden rok mezi elitou. Coby kapitán pomohl Pirátům udržet extraligovou příslušnost i pro příští ročník.

V něm se však už Kraft navzdory platné smlouvě ještě na jeden rok na ledě nepředstaví. Trenéři totiž došli k závěru, že pro plzeňského rodáka nemají místo v elitních formacích, a nabídli mu přesun do partnerské Kadaně hrající druhou nejvyšší soutěž. "Došli k tomu, že bychom pro Milana neměli odpovídající pozici v základní sestavě. Řekl jsem mu otevřeně, jak se věci mají, a nabídli jsme mu pozici v Kadani," uvedl na klubovém webu sportovní manažer a trenér v jedné osobě Jiří Čelanský.

Bývalý hráč Plzně, Karlových Varů, pražské Slavie, Omsku a Pittsburghu poté zvolil konec kariéry. "Věděl jsem, že takové rozhodnutí budu muset jednou udělat, ale chtěl jsem smlouvu v Chomutově dodržet. Trenéři se ale rozhodli jinak a nezbývá nic jiného než to respektovat. Určitě mě to mrzí, chtěl jsem ještě minimálně rok odehrát. O odchodu jinam jsem vůbec neuvažoval, chci být nablízku rodině, a proto jsem se rozhodl, že na profesionální úrovni už hrát nebudu," uvedl Kraft.

Klub Kraftův kontrakt dodrží

Klub se se svým dosavadním kapitánem rozloučí v neděli 15. září před prvním domácím utkáním nové extraligové sezóny proti Spartě. "Přestože se Milan už nebude objevovat v našem dresu na ledové ploše, stále ho vnímáme jako důležitého člena naší organizace. I proto v následující sezóně dodržíme jeho platný kontrakt se všemi náležitostmi. Je možné, že v budoucnu budeme s Milanem spolupracovat třeba v jiné než hráčské pozici," uvedl generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

V elitní české soutěži Kraft odehrál 245 zápasů, v NHL jeho bilance čítala v dresu Penguins 207 startů. V seniorské reprezentaci se představil na domácím mistrovství světa v Praze 2004.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Třinec - Pardubice 1 : 1 13. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice