Hlavní obsah

Sparta zkrotila Arťuchina, obávaný ruský obr si v Praze nezařádil

Praha

Českým hokejistům v minulosti zavařil až dost, tentokrát se však představil téměř v rouše beránčím. Takřka dvoumetrový obr Jevgenij Arťuchin je novou akvizicí Atlantu Mytišči, který se připravuje v České Lípě a v pátek změřil síly se Spartou. Pražané na svém ledě osmifinalistu posledního ročníku Kontinentální ligy porazili 3:1 a 120 kilo vážící pořízek se během přípravného duelu nijak výrazně neprojevil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jan Buchtele ze Sparty a Janne Niskala (vlevo) a Sergej Šmeljov (vpravo) z Atlantu.

Článek
Fotogalerie

Být na ledě David Kočí, byli by milovníci bitek ve střehu. Jenže ten už na soupisce holešovického týmu nefiguruje, první přípravný zápas Sparty navíc proběhl v klidném a přátelském duchu. Ani Jevgenij Arťuchin tentokrát „nezlobil" a nenavázal tak na utkání světového šampionátu v roce 2011, během něhož nevybíravými zákroky trefil hned několik českých hokejistů.

Atlant nastoupil v dresech bez jmenovek, a tak si většina diváků možná ani nevšimla, že obr s číslem 24 je právě českými fanoušky nemilovaný Arťuchin. Párkrát se sice po sparťanech zle ohnal, tvrďákem zápasu se však jednoznačně stal Jan Piskáček. Exkladenský bek si v závěru počíhal na Haataju a čítankově čistým bodyčkem Fina skolil.

Sparta přes léto prošla velkou obměnou a v utkání představila všech deset posil. Brankáře Pöpperleho (návrat ze Lva), obránce Piskáčka (Kladno), Švrčka (Brno), Kubáta (Litvínov) a Hrbase (Kamloops ve WHL), útočníky Buchteleho, Rolinka (oba Pardubice), Klimka (Vítkovice), Pecha a Kumstáta (oba Karlovy Vary).

Kapitánské céčko pro první duel přidělil kouč Josef Jandač právě Rolinkovi, o všechny góly se postarali starousedlíci. Skóre otevřel obránce Pilař a dvakrát se trefil kanonýr Ton.

HC Sparta Praha - Atlant Mytišči 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Pilař (Kumstát), 12. Ton (Přibyl), 54. Ton (Rolinek, Přibyl) - 59. Haataja (Dyblenko, Radulov). Rozhodčí: Würtherle, Jebavý - Charvát, Bejček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Sparta: Pöpperle - Švrček, Piskáček, Gřegořek, Pilař, Kubát, Sičák, Hrbas, Philipp - Pacovský, Hlinka, Buchtele - Rolinek, Přibyl, Ton - Klimek, Pech, Kumstát - I. Rachůnek, Bahenský, Forman. Trenér: Josef Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články