Hlavní obsah

Musíme se hodně zlepšit, zjistil Bartečko po prvních zápasech Chomutova

Chomutov

Je nejzvučnější posilou chomutovských Pirátů a počítá s tím, že na něj bude v nové sezóně upřena pozornost fanoušků i odborníků. Slovenský hokejový útočník Lubomír Bartečko, který v polovině července oslavil 37. narozeniny, už stihl odehrát za severočeský tým první přípravné zápasy. „Ukázalo se, že máme na čem pracovat,“ glosuje vstup do nadcházejícího období protřelý forvard.

Foto: www.hclev.eu

Lubomír Bartečko (vlevo).

Článek

Bartečko se domácím divákům poprvé představil v prestižním duelu s pražskou Spartou v rámci  European Trophy. A nebyla to zrovna povedená premiéra - prohra 1:6 vyznívá jednoznačně.  „Sparta má velmi dobré mužstvo. Ale nehráli jsme zase tak špatně, abychom dostali šest gólů. Jenže zkušený soupeř kombinoval, puky lítaly od obránců dopředu nebo naopak protihráči dokázali kotouč udržet a pak přihrát, takže byli celkově lepší," uvažoval Bartečko.

Respekt k Jandačovi přetrvává

Zápas se Spartou měl pro něj i osobitou příchuť, protože s trenérem Pražanů Josefem Jandačem se potkal v první polovině minulé sezóny v HC Lev Praha v KHL. „Ano, pan Jandač mě trénoval a měl jsem před ním velký respekt, který přetrvává. Je to jeden z těch nejlepších koučů, pod kterými jsem hrál, a myslím, že jsme si velmi dobře rozuměli," řekl slovenský hokejista na adresu lodivoda Sparty.

Překvapila ho vysoká návštěva na prvním domácím zápase Pirátů. „Fanoušci nás povzbuzovali až do konce. Ale k tomu, abychom si uchovali plné hlediště a přízeň lidí, se musíme hokejově zlepšit. Z každého utkání si potřebujeme vzít aspoň něco pozitivního a zároveň se budeme snažit odstraňovat negativní věc i a chyby," uvědomuje si Bartečko.

Účast v European Trophy vítá. „Je to velká zkušenost hlavně pro mladé hráče. Nabitý program nám nevadí. Atraktivní kromě souboje se Spartou bude třeba i zápas se Slovanem Bratislava nebo starty ve Švédsku. Pokusíme se najít vlastní hokejovou tvář, abychom se sehráli jako tým. K tomu je zapotřebí i zodpovědnost," pravil útočník, který má v chomutovském týmu i slovenské spoluhráče. „Je to super," kvitoval přítomnost krajanů na severu Čech.

Jaká je jeho pozice v sestavě? „Kam mě trenér postaví, tam budu hrát. Uvidíme, jak to bude probíhat i na tréninku. Hlavně si musíme uvědomit, že extraliga je už pomalu za dveřmi, byť začíná až 12. září. Nemůžeme spoléhat na to, že sezóna bude dlouhá a že se třeba dají dohonit výpadky z jejího úvodu. Naopak hodně bude záležet už na jejím začátku," dodal Bartečko.

Reklama

Související témata: