Hlavní obsah

Extraliga zřejmě zruší zákaz opakování záběrů sporných situací

Praha

Na opakované záběry i sporných situací, za které dosud klubům hrozila sankce 50 tisíc korun, se mohou v nadcházející sezóně těšit fanoušci v hokejové extralize. Vedení soutěže ještě dolaďuje, jaká bude definitivní podoba herního řádu, ale na přání samotných klubů i po ohlasech fanoušků z něj zřejmě tento postih zmizí. Příznivci na stadiónech tak budou moci na kostkách sledovat opakované záběry podobně jako v televizních přenosech.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci se mohou od nové sezóny pravděpodobně těšit na opakované záběry sporných situací.

Článek

"Ještě jsme nerozhodli, ale zaobíráme se tím," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček. Při středečním setkání extraligových kapitánů v Nošovicích, kde při marketingové akci v pivovaru Radegastu vařili pivo, se vedení soutěže setkalo i s marketingovými zástupci klubů. "Je to pro kluby svazující, co mohou pouštět a co ne," doplnil Řezníček.

Nyní se řeší různé varianty změny herního řádu u situací s opakováním záběrů sporných situací. "Jedna z variant je, že necháme na klubech, co budu pouštět. Jediné omezení bude, že nemohou pouštět situace, které posuzuje videorozhodčí. Po jeho rozhodnutí už je pak pustit mohou," řekl Řezníček.

Doba už se posunula

Zákaz opakování sporných situací na stadiónech zůstával dosud platný za účelem zabránit vypjaté atmosféře ze strany fanoušků. "Vedl k tomu strach z přerušování zápasu kvůli nepřístojnostem fanoušků nebo házení věcí na led. Myslím, že se doba posunula a ukázalo se i při některých incidentech, že kluby jsou vybavené kamerovým systém a dokážou takové lidi odhalit, potrestat je a žádat po nich náhradu," uvedl ředitel extraligy. Pokud by k výtržnostem diváků došlo, klubům budou nadále hrozit sankce podle soutěžních a disciplinárního řádu od napomenutí, přes pokutu až po další tresty.

Povolení opakovat sporné záběry na kostce může být od vedení extraligy další krok pro zatraktivnění soutěže poté, co od nové sezóny zavede rozšířenější evidenci statistik. Fanoušci se mohou těšit na bilanci vyhraných vhazování, počtu střel, hitů a pobytu hráčů na ledě. Také větší využití opakovaných záběrů na stadiónech může přispět k tomu, aby pro fanoušky byla účast na stadiónech atraktivnější.

"Zaznamenali jsme hlasy od lidí, že se raději podívají na hokej doma v televizi, kde jim všechno třikrát zopakují. Nebo že by si kluby nemusely drahé kostky nad ledem pořizovat, když se na nich stejně nesmí nic pouštět," dodal Řezníček.

Reklama