Hlavní obsah

Brno - Vladivostok 4:1Hokejisté Brna ovládli i druhou přípravu na sezónu

Brno/Kladno

Hokejisté Komety Brno vyhráli i druhý přípravný zápas před startem extraligy. V domácím prostředí před více než dvěma tisíci diváků porazili nováčka Kontinentální ligy Admiral Vladivostok 4:1. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Vojtěch Němec. Ruský tým, který je v Česku na soustředění, prohrál i druhý souboj s českým soupeřem. V úterý nestačil na Plzeň.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Káňa (vlevo) z Brna v souboji s Konstantinem Sokolovem z Admiralu.

Článek

"Napadali jsme soupeře hned po ztrátě kotouče a nepustili jej k tomu, aby rozehrál rychlé protiútoky. Na soupeři bylo vidět, že má za sebou náročnou přípravu. Což je asi důvod, proč ruské týmy většinou v přípravě prohrávají," řekl obránce David Nosek, který má zkušenosti z působení v KHL v Nižněkamsku.

Trenér Komety Vladimír Kýhos nechal odpočívat některé opory a dal příležitost mladým hráčům. "Prosadili se, odvedli dobrý výkon. Ale je teprve začátek sezóny, takže je na hodnocení brzy," poznamenal Kýhos.

Již pátý zápas v přípravě sehráli hokejisté Kladna, kteří doma podlehli výběru Francie 3:4 po samostatných nájezdech. Rytíři zatím vyhráli jen na ledě prvoligového Ústí nad Labem. Tentokrát dal kouč Zdeněk Vojta příležitost řadě mladších hráčů a většinu opor šetřil.

Přípravná hokejová utkání:
Kometa Brno - Admiral Vladivostok 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 31. a 46. Němec, 38. H. Zohorna, 42. J. Svoboda - 58. Osipov.
Rytíři Kladno - Francie 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky: 3. Strnad, 18. Dalecký, 51. Lukáč - 26. Bedin, 48. Gutierrez, 60. Baazzi, rozhodující nájezd Lamperier.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín