Hlavní obsah

Českobudějovický klub už je členem svazu a má halu

České Budějovice
Aktualizováno

Účasti Českých Budějovic v první hokejové lize už prakticky nic nebrání. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil v úterý žádost o přijetí klubu HC Motor České Budějovice za člena. Sto procent jeho akcí získala v pondělí společnost CB Hokej 2013, která se snaží zachránit seniorský hokej pro jihočeské město aspoň ve druhé nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Společnost HC Mountfield také v úterý městu potvrdila odstoupení od smlouvy o pronájmu Budvar arény, kam nyní míří nově vzniklý klub. To podmiňoval HC Mountfield právě tím, že společnost CB Hokej 2013 v čele s Radkem Bělohlavem odkoupí licenci na první ligu od HC Motor. Ten ji získal od Královských lvů Hradec Králové, který se spojil s Mountfieldem.

"HC Mountfield potvrdil městu odstoupení od smlouvy o pronájmu Budvar arény. Sportovní zařízení, příspěvková organizace města České Budějovice, se totiž dohodlo s HC Mountfield na odkupu vybavení, které si pořídil do Budvar arény. Zároveň CB hokej 2013 Radka Bělohlava podepsal smlouvu o převzetí Caskova HC Motor, a to i s prvoligovou licencí," prohlásil na oficiálních stránkách města první náměstek primátora Miroslav Joch.

Klub se tak může chystat na start v první lize. "Přestože k faktickému převzetí ještě nedošlo, rozhodl se HC Mountfield vyjít vstříc panu Bělohlavovi a jít nad rámec smlouvy, což znamená uvolnit zimní stadión. Hokejisté se totiž potřebují připravovat na novou prvoligovou sezónu. Potřebné zázemí by měli mít k dispozici už od čtvrtka 15. srpna," doplnil Joch.

V Českých Budějovicích se do konce minulé sezóny hrála extraliga. Potom se ale majitel HC Mountfield rozhodl přestěhovat klub do Hradce Králové.

Na východ Čech zamířil i téměř celý kádr s výjimkou mimo jiné útočníka Aleše Kotalíka, jemuž skončil kontrakt. Právě Kotalík se stal jedním z členů CB Hokej 2013, jehož kádr se postupně formuje.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín