Hlavní obsah

Nedvěd se připojil k libereckému týmu, čeká ho již čtyřiadvacátá sezóna

První trénink s libereckými hokejisty absolvoval ve čtvrtek útočník Petr Nedvěd, který se dosud připravoval tradičně individuálně. Jednačtyřicetiletý kapitán Bílých Tygrů se opět rozhodoval, zda bude pokračovat v kariéře, ale nakonec vstoupí do již 24. sezony mezi seniory. V příštím týdnu by se měl objevit v některém z přípravných zápasů, které Severočechy čekají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nedvěd na srazu české hokejové reprezentace

Článek

Nedvěd si po minulé sezóně, která se Liberci nepovedla, vzal delší čas na rozmyšlenou. "První měsíc jsem hodně odpočíval po té loňské velmi nevydařené sezóně, která naštěstí měla dobrý konec. V té době jsem také hodně přemýšlel, jestli vůbec budu pokračovat dál," připustil hráč s bohatými zkušenostmi z NHL v rozhovoru pro klubový web.

V červnu oznámil, že chce ještě jednu sezónu hrát. "Začal jsem se pak připravovat a od té chvíle byl můj letní program stejný jako v předchozích letech. Snažil jsem se co nejlépe připravit na novou sezónu," řekl Nedvěd.

Svoji roli v rozhodování vysokého centra, jenž hájí barvy Liberce od sezóny 2008/09, sehrála obměna a posílení kádru. "Do týmu přišly kvalitní posily a navíc mnoho dobrých a zkušených kluků tu zůstalo. I to může být pro novou sezónu velmi důležité," podotkl Nedvěd.

Přiznal, že vzpruhou byl rovněž úspěšně zvládnutý zápas sezóny, v němž Liberec uhájil extraligovou příslušnost. Jeho celek by prý měl brát celý minulý ročník jako varování a zároveň se z něho ponaučit.

Nedvěd: Loňský rok nechceme opakovat

"Je jasné, že ten loňský rok nechceme opakovat. Musíme to mít na paměti hned od začátku sezóny, protože mezi úspěchem a neúspěchem, play off nebo barážovými nervy, je velmi tenká linka," uvedl Nedvěd.

Vytoužené spoluhráče na křídla nemá. "Tohle nechávám zcela na trenérech. Většinou ukáže až čas, jaké sestava je ideální. Často se stává, že něco, co vypadá dobře na papíře, pak v praxi vůbec nefunguje a opačně. Je jedno, jestli to bude Franta, nebo Karel. Důležité je, abychom vyhrávali a ta nová sezóna byla daleko lepší, než ta minulá," řekl Nedvěd.

V příštím týdnu čekají jeho celek tři zápasy v European Trophy. V úterý Liberec přivítá Bern, v pátek a v sobotu se pak postaví na švédské půdě proti Brynäs a Djurgaardenu. "Do některého z těch zápasů určitě nastoupím. Dnes je to pro mě ale oficiálně první trénink s týmem a na zápas je potřeba se přece jen připravit," uvedl Nedvěd.

I do nadcházející sezóny půjde s holenními chrániči, které má celou kariéru. "Tam se nic nemění, to by mi je musel leda někdo ukrást. Zatím drží. Stejně jako u nějakého autoveterána - stačí, když otevřeš dveře a rozsype se celý auto, tak mám strach, že podobný osud může potkat i moje chrániče. Ale doufám, že vydrží ještě tuhle sezónu," prohlásil Nedvěd.

Reklama