Hlavní obsah

VIDEO: Poprvé, podruhé i potřetí. Jágra bravurně vychytal osmnáctiletý talent

Kladno

V uplynulé sezóně chytal extraligu starších dorostenců za pražské Letňany, nyní se gólman Jiří Švihálek zapojil do přípravy seniorského týmů kladenských Rytířů. A dlouho na ni nejspíš nezapomene. Teprve osmnáctiletý brankář totiž na pátečním tréninku čelil i pokusům hvězdného Jaromíra Jágra. A vedl si výborně...

Talentovaný brankář vychytal slavného Jágra Video: hc-kladno.cz

 
Článek

Maximální nasazení a stoprocentní přístup. To vyžaduje Jaromír Jágr nejen od sebe, ale i od všech hráčů Kladna, jehož je většinovým majitelem. Při pohledu na osmnáctiletého Jiřího Švihálka na pátečním tréninku Rytířů musela být jednačtyřicetiletá legenda navýsost spokojena.

Při jednom z modelových cvičení operuje Jágr před brankovištěm a číhá na dorážku. K té se skutečně dostává, jeho pokus o kličku do bekhendu mu však Švihálek za pomoci hození hole likviduje, následná dorážka končí na jeho vyrážečce.

Kotouč však stále zůstává ve hře a na Jágra už zívá odkrytá branka, když se však osmnáctiletý gólman přesouvá ke druhé tyčce a pohotovým vykopnutím bekhendu rozesmutní Jágra i napotřetí.

Tedy rozesmutní... Když nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL odjíždí ke středovému kruhu, na tváří má úsměv od ucha k uchu a uznalým pohledem oceňuje schopnosti talentovaného mladíka.

Rozhodne se nakonec i kvůli tomuto momentu Švihálka angažovat do svého Kladna natrvalo?

Reklama

Související témata: