Hlavní obsah

Vary prchly do kabin, teď zákeřný Mnichov vyzve Slavia. Klidně se popereme, hlásí Pražané

Praha

Zbývalo devět minut do konce, v rukách třímali pohodlný náskok 4:1, nakonec ale prohráli 0:5. Jak je to možné? Hokejisté Karlových Varů totiž z obavy ze zákeřné hry Mnichova a možných zranění zamířili v pátečním přátelském zápase na pokyn kouče Žemličky předčasně do kabin a následovala kontumační porážka. V úterý účastníka německé nejvyšší soutěže vyzve pražská Slavia a Růžičkovi svěřenci jsou připraveni na jakýkoli scénář.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Růžička ze střídačky diriguje Slavii.

Článek

„Jak to dopadlo ve Varech, mě docela překvapilo. Co přesně se tam stalo, nevím, nějaké informace o tom shánět asi ani nebudu. Já jen doufám, že naše utkání se dohraje," přeje si v rozhovoru pro oficiální stránky slávistického klubu Vladimír Růžička

Proti Karlovým Varům se Mnichov prezentoval mimořádně tvrdou hrou na hranici pravidel a častokrát i za ní. Vždyť Bavořané obdrželi deset menších, jeden desetiminutový a dva tresty na pět minut a do konce utkání. Západočechy trápí rozsáhlá marodka a i proto nechtěl trenér Žemlička riskovat zdraví dalších svých hráčů a tým předčasně stáhl z ledu.

S Němci se nikdy nehraje v rukavičkách

„Vždy, když v přípravě hrajete s německým týmem, není to zápas zrovna v rukavičkách. S tím se musí počítat. My jsme si to ostatně zažili už před dvěma lety v Mannheimu," vrací se Růžička k zápasu European Trophy, který byl poznamenán řadou šarvátek, a rozhodčí nakonec udělili 270 trestných minut.

„Já z nich strach rozhodně nemám. Když se budou chtít prát, tak se klidně popereme. Když se podívám jen na naši obranu, je tam váhový průměr 100 kilo a ten výškový 190 centimetrů. Není žádný důvod, proč bychom se měli Mnichovanů bát. My ale sami od sebe bitky vyvolávat nebudeme," hlásí útočník Petr Jelínek.

Úterní souboj Slavie s Mnichovem začíná v pražském Edenu v 18 hodin, o dva dny později změří s bavorským celkem síly i pražský Lev.

Reklama