Hlavní obsah

Hradec se chystá na extraligu, stadión dostane nové turnikety

Hraddc Králové

Zimní stadión v Hradci Králové dostane před startem hokejové extraligy nový odbavovací systém za zhruba jeden milión korun. Dosavadní turnikety používané v první lize pro nejvyšší soutěž nevyhovují. Nový systém by měl umožnit rychlejší a bezpečnější odbavení diváků. Zastupitelé města schválili v úterý financování turniketů z městského rozpočtu, řekla ČTK mluvčí radnice Magdaléna Vlčková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Trenér Mountfield HK Peter Draisaitl.

Článek

První extraligový zápas na svém ledě odehraje klub Mountfield Hradec Králové v neděli 15. září. Město slíbilo, že do té doby bude městský zimní stadión na extraligu připravený. Radnice již například nechala za asi půl miliónu korun opravit šatny. Na téměř jeden milión korun přišly zesílení konstrukce střechy a montáž multimediální kostky nad ledovou plochou.

Současný odbavovací systém například nemá místenkový režim a kapacita turniketů je malá. Nový systém by měl umět zpracovat odlišné technologie vstupenek, například čipové karty, karty s čárovým kódem, papírové vstupenky vytištěné návštěvníky doma, či by měl umět číst čárové kódy z mobilních telefonů. Na stadiónu se změní i systém vchodů pro držitele permanentek a ostatní diváky, přibudou i dvě prodejní místa na stadiónu.

Přesun hokejové extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové schválili královéhradečtí zastupitelé již 18. června, následně 30. července povolili vstup města do společnosti Mountfield HK. Zastupitelstvo také souhlasilo s tím, že město poskytne klubu na činnost vrcholového sportu maximálně 13,7 miliónu korun na sezónu a také mu dá příspěvek na náklady spojené s užíváním hradeckého zimního stadiónu v maximální výši tři milióny korun na sezónu.

Tým se přesunul do Hradce Králové z Českých Budějovic kvůli sporům s tamní radnicí a Budějovickým Budvarem o čepování piva při domácích zápasech extraligy.

V pondělí výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) schválil převod práv na extraligu mezi českobudějovickým HC Mountfield a nově vzniklým Mountfieldem Hradec Králové. Schválen byl i převod první ligy z klubu Královští lvi Hradec Králové na HC Motor České Budějovice.

Reklama

Související témata: